KÜLTÜR

Yalova Sinemalarında Bu Hafta Ne Var?

13 Eylül Cuma günü itibariyle yeni vizyona giren filmleriyle güncellenen Yalova’daki sinema salonları, sinemaseverleri eşsiz bir deneyime davet ediyor.

Yalovalılar, ilimizde bulunan sinemalar aracılığıyla eleştiri konusu olan kültürel faaliyetlerin eksikliğini bir nebzede olsa kapatarak keyifli anlar yaşıyor. Özdilek Alışveriş Merkezi ve Star Alışveriş Merkezi içerisinde bulunan sinema salonlarına giden vatandaşlar, her haftanın Cuma günü güncellenen programını görerek vizyondaki filmleri tercih ediyor. Sinemalardaki programlar 13 Eylül Cuma günü itibariyle tekrar yenilendi.

No Speak Evil Vizyonda

Son yıllarda yaratıcılık ve özgün hikaye çıkarma konusunda sorunlar yaşayan Hollywood çareyi Avrupa yapımlı filmleri yeniden çevrimini gerçekleştirerek buldu. Bu konudaki son örnek ise 2022 yılında Danimarka-Hollanda ortak yapımı ile vizyona giren “No Speak Evil” oldu. Danimarkalı çocuklu bir çiftin tatilde tanıştıkları Hollandalı bir ailenin evine gitmelerinin ardından başlayan olayların anlatıldığı film vizyona girdiği dönem büyük tartışma yaratmış, içinde yer alan şiddet sahneleriyle gündeme oturmuştu. Filmin anlatmak istediği mesaj kimileri tarafından büyük alkış alırken, kimileri tarafından eleştiri odağında yer almıştı. Koparılan gürültünün ardından Hollywood sineması “No Speak Evil” filminin yeniden çevrim haklarını satın aldı. Ünlü oyuncular James McAvoy, Mackenzie Davis ve Scoot McNairy’nin başrollerini paylaştığı film 13 Eylül Cuma günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalova sinemalarında vizyona girdi.

No Speak Evil Ne Anlatıyor?

Sakın Ses Çıkarma, yeni tanıştıkları bir ailenin davetini kabul etmeleriyle kendilerini bir kabusun içerisinde bulan bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Amerikalı bir aile, tatilde yeni tanıştıkları ve çok iyi arkadaş oldukları büyüleyici bir İngiliz ailesi tarafından, kırsaldaki cennet gibi malikanelerine hafta sonunu geçirmek üzere davet edilir. Ancak onların güzel geçmesini umdukları hafta sonu tatili, ev ile ilgili karanlık sırları açığa çıkarmaktan, ev sahiplerinin pasif agresife varan davranışlarıyla konuklarının sınırlarını test etmeye başladığında kabusa dönüşür.

Alacakaranlık Tekrar Vizyonda

Amerikalı yazar Stephenie Meyer tarafından aşk, fantezi, gençlik tarzında yazılmış Alacakaranlık serisi, 2008 yılından itibaren sinemaya uyarlanmaya başladı. Büyük gişe hasılatı elden 5 filmlik serinin başrollerini Kristen Stawart ve Robert Pattinson paylaşmışlardı. Serinin ilk üç filmi olan “Alacakaranlık, Alacakaranlık: Yeni Ay, Alacakaranlık: Tutulma”, haftanın belirli günlerinde Yalova Özdilek Alışveriş Merkezi’ndeki sinemalarda vizyonda yerini alacak.

Yalova Sinemalarında Haftanın Programı;

Yalova Star Alışveriş Merkezi Cinemapink:

Tersyüz 2

Beterböcek Beterböcek

Sizi Dinliyor

Hellboy: The Crooked Man

İzliyorlar

Koparan Kardeşler

Köpekler Firarda

Kare Takımı: Gizemli Ada

Yalova Özdilek Alışveriş Merkezi Cinetime:

Deadpool And Wolverine

Beterböcek Beterböcek

Tersyüz 2

Kaptan Pengu ve Arkadaşları 4: Buzuldaki Sır 

Çılgın Hırsız 4

Hellboy: The Crooked Man

Köpekler Firarda

No Speak Evil

Alacakaranlık

Alacakaranlık: Yeni Ay

Alacakaranlık: Tutulma

İzliyorlar

Giderayak

Koparan Kardeşler