Temmuz ayının çok satanlar listesinde yer alan kitaplar; Osamu Dazai – İnsanlığımı Yitirirken, Merdan Yanardağ - İslamo-faşizm, Don Miguel Ruiz – Dört Anlaşma, Jose Mauro De Vasconcelos - Şeker Portakalı, Matt Haig – Gece Yarısı Kütüphanesi, Osman Balcıgil – Kızıl Çengi, Rainer Maria Rilke – Seviyorum İç Dünyamın Kuytularını, Jack London – Martin Eden, Piraye – Seyir ve Zülfü Livaneli – Kardeşimin Hikâyesi şeklinde listedeki yerini aldı.
Yalova Kitabevi yetkilisi, her ayın sonunda o ayın en çok satanlarıyla oluşturdukları listeyi bir sonraki ayın ilk haftasında yayınladıklarını belirterek, “Her ay başı ayın ilk birkaç gününde en fazla 3’üne kadar bir evvelki ayın çok satılanlarını verilerimizden alarak müşterilerimizle paylaşıyoruz. Ara bir yeni gelen kitaplarımızı aynı sayfamızdan, Yalova Kitabevi’nin sosyal medya hesabından da paylaşıyoruz. Popüler kitapları da paylaşıyoruz ve güncel/taze olan kitapları da paylaşıyoruz. Bu paylaşım, 2 yıldır devam ediyor. Yalova Kitabevi’nin sayfasını şehir dışında da takip edenler de var. İnternet üzerinden de bizden kitap isteyenler oluyor. Çünkü, bazen indirimli serisi olan kitaplar oluyor onu bize sundukları zaman biz de sosyal medya hesabımız üzerinden paylaşıyoruz indirimli kitaplarımızı. Gerek Yalova’daki kitap okuyucularımızdan paylaşıldığı gibi, gerek genel sosyal medya takipçileriyle de paylaşmış oluyoruz. Dışarıdan da istek gelmiş oluyor satın almak için onlara da buradan kargo yapıp gönderebiliyoruz.”
Çok satılan listesindeki kitapların ilk 3 sırasında; kişisel gelişim, edebiyat ve biyografi olduğunun altını çizen Yalova Kitabevi yetkilisi, müşterilerin kitap siparişlerinin ya da satışların gündeme göre değiştiğinin de sözlerine ekledi.
Tuğba ALTIN/Haber