Hayvan Mamalarındaki Yüksek KDV Artışı, Hayvanseverleri Zorluyor Hayvan Mamalarındaki Yüksek KDV Artışı, Hayvanseverleri Zorluyor

Yalova Kent Konseyi Başkanlığı ve Yürütme Kurulu Üyeliği için gerçekleştirilecek 7. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulu’na sayılı günler kaldı. 26 Eylül Perşembe günü Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda bir araya gelecek paydaşlar, Yalova Kent Konseyi Başkanı’nı ve Yürütme Kurulu Üyelerini seçecek. 
Yalova Kent Konseyi Başkanlığı için Mustafa Kandemir, Kenan Engin, Ali Çolakoğlu, Halit Okan ve Nurten Anıl Kalyoncu olmak üzere 5 isim ortaya çıkmıştı. Bu 5 isimden biri olan Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği’nin (KATFA-DER) Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, gazetemizin “Kısa Kısa Gündem” serisine konuk olarak Başkan Adaylığını değerlendirdi. 
“Sıra Kent Konseyi Başkanlığına geldi”
Hayatının büyük bir bölümünü Yalova için adamış biri olduğunu söyleyerek açıklamalarına başlayan Kalyoncu, “30 yılı aşkın süredir çeşitli STK’larda aktif görevler aldım. Bu STK’lar içinde Engelli Derneği vardı ve 12 yıl orada yönetimde yer aldım. MAG-DER ve TEMA’nın kurucularındandım. TükoDer’in kurucu üyelerinden biriyim. Yalova Karadenizliler Derneği’nde 12 yıl boyunca Başkan Yardımcılığı yaptım. Yerel Gündem 21’de Çevre Sağlık Grubu Başkanlığı ve Kadın Meclisi Başkanlığı’nı üstlendim. Kent Konseyi Kurucu Üyeliği ve Kadın Meclis Başkanı görevimi 15 yıl yaptım. Yaptığım bu görevlerde de birçok projeye imza attık. Yalova’nın sesini ve Yalova’nın vizyonunu ham ulusal hem de uluslararası anlamda taşıdık. İnşallah Kent Konseyi Başkanı olduğumda da daha da iyisini gerçekleştirmek istiyorum” dedi. Bir önceki Yalova Kent Konseyi seçimlerinde neden aday olmadığına ilişkin bilgi veren Kalyoncu, “Çünkü güzel bir dernek kurduk. Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) ile çok güzel işlere imzalar attık ve o derneği biraz daha hareketlendirmek istedik. Allaha şükürler olsun ki o derneğimizi çok güzel yerlere taşıdık. Artık sıranın Kent Konseyi Başkanlığı’na geldiğine inanıyorum” şeklinde konuştu. 
“Yalova Kent Konseyi düşüşte” 
Yalova Kent Konseyi Başkanlığı’na neden aday olduğuna dair bilgi veren Kalyoncu, “Yerel Gündem 21’den itibaren başladığım süreç itibariyle Yalova’da Kent Konseyi’nin kurulmasında da vardım. Kent Konseyi’nin Kurucu Kadın Meclisi Başkanıyım… Sadece yazılı ve görsel olarak 26 tane projeden bahsedebilirim. Türkiye’deki Kent Konseyleri arasında Yalova Kent Konseyi’nin en iyi yerde olmasını sağladık. Ta ki geçen döneme kadar... Şu anda Yalova Kent Konseyi, Türkiye’deki Kent Konseyleri arasında düşüşte… İlk zaman ki çalışmalara göre düşüşte olduğunu görüyorum” dedi. Kendisinin ve arkadaşlarının Kent Konseyi’nin yükselişte olduğu dönem ciddi çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Kalyoncu, “Gönüllülük zaman arasına sıkıştırılacak bir şey değildir. Ben mesleğimi bıraktım… Tabi ki mesleği ile beraber bunu da sürdüren vardır ama ben, gönüllüğü zaman arasına sıkıştıran değil zaman yaratan bir sivil toplum görevlisi oldum. Yeri geldiği zaman evimden, çoluğumdan, çocuğumdan hem maddi hem de manevi anlamda fedakarlıklar yaptım. Bu yaptığım çalışmalar gün yüzünde… Şimdi, Kent Konseyi Başkanı olursam bende ki birikimleri, deneyimleri ve geliştirmiş olduğumuz projeleri daha iyi bir yere getirmek için adayım. Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla görüştük ve bunu en iyi şekilde yapabileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 
“En donanımlı kişi benim”
Yerel Gündem 21’deyken kendisine Kadın Meclisi Başkanlığı teklifi geldiğini ancak Çevre ve Sağlık Başkanı olduğu için reddettiğini bilgisini veren Başkan Kalyoncu, “Çünkü öğrenmem gerekiyordu. Bilginiz olmadan fikriniz olamaz. Ben, Yerel Gündem 21’in klasörlerce yaptığı anlaşmalar hakkında bilgi edindim. O bilgileri edindikten sonra Meclis Başkanlığı’na aday oldum ve bu bilgiler sayesinde ulusal anlamdaki toplantılara katıldım. Daha sonrasında Yalova’daki Kent Konseyi’nin kurucularından biri olma sıfatıyla da bunu daha da geliştirdim. Şu anda Kent Konseyi’nin işleyişi, yapısı, vizyonu ve misyonu hakkında en donanımlı kişi olduğuma inanıyorum ve bunu da kullanmak istiyorum” dedi. Yerel Gündem 21 hakkında bilgi veren Başkan Kalyoncu, “Yerel Gündem 21, Avrupa Birliği projesiydi. 10 yıllık bir proje olarak belli illerde kurulmuştu. Türkiye’de kurulan ilk illerden biri de Yakup Koçal zamanında Yalova’ydı” şeklinde konuştu. 
“Harekete geçirecek ve dürteceğiz”
Kendisinin gerçekleştirdiği çalışmalara arka plandan destek veren, kendisine inanan birçok arkadaşına teşekkür eden ve Yalova Kent Konseyi’nin Başkanı olması hakkında gerçekleştirmek istediği projeler hakkında konuşan Başkan Kalyoncu, “Yaptığımız projeler ortada… Biz burada yetkin birisi değilken yaptıklarımız ortada… Çünkü biz kurumlarla, odalarla ve STK’larla hep iş birliği içerisinde çalıştık. Bu iş birliğimizi yine devam ettireceğiz. Kent Konseyi Genel Kurulu sadece seçimden seçime oy kullanan ve yılda 2 kere toplanan bir kurul olmaktan çıkacak. Ben her bir değerli Genel Kurul Üyesi ile çalışmak istiyorum. Kent Konseyi, yönetişim ve şeffaflık demek… Ben bunu yapacağım, ben şunu yapacağım demekle olmaz. Başarı bir ekip işidir. Projelerimiz tabi ki var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bunlar, objektif olarak Genel Kurul Üyelerimiz ile bir araya gelip, ilgili kuruluşlarla oturup konuşarak kentin sorunlarına dair aldığımız tavsiye niteliğindeki kararları gerekli mercilere ileteceğiz. Tabi ki burada OSB’ler ve iş adamları da var. Onları da harekete geçireceğiz. Çünkü kentte yönetişim, iş birliği ve demokrasi ön planda olacak. Bunu da başarıyla yapacağımıza inanıyoruz. Çünkü biz şu ana kadar yaptığımız işleri iş birliği ile yaptık ve çok güzel işler çıkarttık” ifadelerini kullandı. Kent Konseyi’ne Başkan olması halinde KATFA-DER’deki görevlerini bırakmayacağını ve aynı enerji ile devam edeceğini söyleyen Başkan Kalyoncu, “Biz, KATFA-DER ile birlikte hareket edeceğiz ve çok daha güzel işler yapacağız” dedi. Kent Konseyi Başkanlığı’nın Belediye Başkanlığı görevi ile karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Kalyoncu, “Biz, belediyelere alternatif bir yer değiliz. Biz ayrı bir yönetim kurulu ve yönetici değiliz. Biz aldığımız kararları gerekli mercilere ulaştırmakla yükümlüyüz. Biz harekete geçireceğiz ve birazcık dürteceğiz. Aklımızdaki projeleri de gerçekleştireceğiz” diyerek sözlerine son verdi. 
 

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel