Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Yusuf Deniz İnan, Rümeysa Beyaz ve Gökçem Şenkul ile Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden Serdar Baykal, Betül Yüzbaşı ve Erdinç Nalbant, Marmara bölgesinde tek olan Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezini ziyaret etti.

Yalova Belediyesi yetkililerine Altınova Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Kubilay Karaca, Çevre Mühendisi ve Tesis Sorumlusu Çağrı Gürol ile Veteriner Melih Soyçiçek bilgi verdi.

Altınova’da sokak hayvanları için haftada ortalama 100 ile 150 kg arasında üretim yapıldığını Yalova Belediyesi yetkililerine aktaran Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi ve Tesis Sorumlusu Çağrı Gürol,’’ Kompost ve Sokak Hayvanları mama üretim merkezimizde sokak hayvanları için tersanelerimizin artık yemekleri ayrılarak haftada ortalama 100 - 150 kilo arasında mama üretimi sağlanmaktadır. Gene tesisimiz içerisinde gübre üretimimiz devam etmektedir. Tesisimizde üretilen mama ve gübrelerden vatandaşlarımız faydalanmaktadır.’’ diye konuştu.

Festivale “Altınova Damgası” Festivale “Altınova Damgası”

(İHA)

Kaynak: İHA