Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz hafta TBMM’deki MHP Grup Toplantısı’nda yaptığı çağrının ardından tepkiler dinmek biliyor. Bahçeli’nin PKK’nın İmralı’da hapis yatan lideri Abdullah Öcalan’ın terör örgütüne silah bırakma çağrısı yapma koşuyla DEM Parti’nin Grup Toplantısı’nda konuşma yapması ve umut hakkından yararlanabileceğine ilişkin konuşmaları milliyetçi çevreleri kızdırdı. Milliyetçiliği temsil eden isimler ve partiler, yeniden canlanan çözüm sürecine karşı mücadele etmek için kendi çatı altlarında toplanılması gerektiğini açıklıyor. Yalova’dan da duyulan bu çağrılara Vatan Partisi Yalova İl Başkanı Şaduman Çağlar da katıldı. Çağlar bu duruma tepki göstererek, “Vatan Partisi, emperyalizme karşı devrimci milliyetçiliğin kalesi olan tek partidir” dedi.

“Devlet Bahçeli ve Özgür Özel aynı çizgidedir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte diğer isimleri hedef alan Başkan Çağlar, “Devlet Bahçeli, Meclis açılışında başlattığı PKK'yı kurtarma açılımını, Öcalan'a yaptığı çağrılar ile pervasız, sınır tanımaz bir noktaya taşımıştır. Türkiye bir hükümet krizinin içindedir. Türkiye Bahçeli'nin açıklamaları ve arkasından gelen terör eylemleri ile istikrarsızlaştırılmak ve kaosa sürüklenmek isteniyor. Bahçeli, CHP ve DEM-PKK yanına geçerek yeni bir koalisyon sürecini başlatmıştır” ifadelerini kulandı. Türkiye bir hükümet krizinin içinde olduğunu iddia eden Başkan Çağlar, “TUSAŞ'a yapılan saldırı Türkiye'nin yönetilemediğini göstermiştir. Bu eylemi kim yaparsa yapsın bunun bir Amerika ve İsrail güdümlü eylem olduğu gözüküyor. Bu eylemin bir tane sonucu vardır. Türkiye yönetilemiyor, Türkiye'de güvenlik sağlanamıyor. Şu anda Devlet Bahçeli ve Özgür Özel ile aynı çizgidedir. Tayyip Erdoğan yönetimi Türkiye'yi yönetemiyor, müttefiki Onu terk ediyor. Amerika İsrail taraftarı hükümetin müttefikleri oluşturuluyor. Madem bir hükümet krizi gelmiştir, bu hükümet krizine de milli güçlerin bir yanıtı olacaktır. O yanıt kaçınılmaz olarak Türkiye'nin gündemine girecektir.  Bu eylem bir tane sonuç yaratıyor. Tayyip Erdoğanlar Türkiye'nin güvenliğini sağlayamıyor. Tayyip Erdoğanlar Türkiye'yi yönetemiyor” şeklinde konuştu.

“Vatan Partisi bu koşullarda ülkemizi kaostan çıkartacak yegane güçtür”

Bu sürecin MHP başta olmak üzere bütün siyasi partilerin tabanında büyük bir isyan başlattığını vurgulayan Başkan Çağlar, “İstifa dalgaları yükselmektedir. Bu vatansever milliyetçi dalgayı Vatan Partisi'ne davet ediyoruz. Vatan Partisi, emperyalizme karşı devrimci milliyetçiliğin kalesi olan tek Partidir. Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek'in ilk günden itibaren yaptığı açıklamaları Türkiye'nin en çok izlenen, takip edilen, kamuoyuna yön veren, rotayı çizen açıklamalar olmuştur. Bir yandan Partimizin de merkezinde olduğu, tarih sahnesine çıkan işçi hareketi de önümüzdeki dönemin büyük çözümüne ışık tutmaktadır. Çözüm Vatan Partisidir. Vatan Partimiz bu koşullarda ülkemizi kaostan çıkartacak yegane güçtür. Vatan Partisi, bu günler için kurulmuş ve Türk Milletine gerçekleri ifade etmeyi şiar edinmiştir. Milletimize "Korkma Vatan Partin var." diyoruz. Bu süreçlerden muzaffer olarak çıkmak için, Atatürk devrimini tamamlamak için; Milletimizi Vatan Partisi'ne üye olmaya ve omuz omuza mücadeleye davet ediyoruz” dedi ve açıklamasını sonlandırdı.

İnce’den Atatürkçü ve Milliyetçilere Tarihi Çağrı! İnce’den Atatürkçü ve Milliyetçilere Tarihi Çağrı!

Kaynak: Haber Merkezi