23 Ekim tarihinde başlayan Yalova Ulusal Belgesel Film Festivali çerçevesinde il geneli etkinlikler gerçekleştirildi. Yalova’nın son yıllarda düzenlediği en büyük program 26 Ekim Cumartesi günü son bulurken, Yalova Kültürel Miras ve Belgesel Film, Ulusal Uzun Metraj ve Ulusal Kısa Metraj Belgesel dallarında ödüller sahiplerini buldu.

Festivalin en büyük destekçilerinden biri olan Çınarcık Belediye Başkanı ve Yalova Turizm Birliği Başkanı Avni Kurt, etkinliğin son bulmasına dair olarak resmi sosyal medya hesabından açıklama paylaştı.

Yalova’da ilk defa düzenlenen, 770 film başvurusunun olduğu, 26 filmin finale kaldığı Yalova Belgesel Film Festivali’nin galasına katılım sağladığının bilgisini veren Başkan Kurt, “Yalova Üniversitesi Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen galada; ulusal uzun metraj, kısa metraj ve Yalova Kültürel Miras ve Belgesel Film kategorilerinde dereceye giren filmler açıklandı. Yalova Turizm Birliği Başkanı olarak; bir kültür sanat organizasyonu olan Yalova Belgesel Film Festivali’nin destekçilerine, Onur Kurulu ve düzenleme kurulu üyelerine ve festival kapsamında gerçekleşen etkinliklerde perde arkasında çalışanlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Yalova’yı sanatla gelişen, festivallerle anılan bir cazibe merkezine dönüştürmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Kurt Misafirlerini Ağırlıyor Başkan Kurt Misafirlerini Ağırlıyor

Kaynak: Haber Merkezi