Vali Dr. Kaya Girişimci Kadınlarla Görüştü Vali Dr. Kaya Girişimci Kadınlarla Görüştü

Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan Mini Anfi'de gerçekleştirilen festivalde, Yalova Belediyesi, Rus Dili Konuşanlar Derneği, YALZEN Academy ve 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği’nin de katkılarıyla kadınların el emeği sergilendi. Festivalin açılışına Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Yürek Korkutan, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Yalova Katfader Uluslararasi Kadin El Emek Urun Festival (7)Festivalin açılış konuşmasını KATFADER Başkanı Nurten Anıl yaptı. Anıl, kadın emeğinin önemine dikkat çekerek, “Çalışmayan, evde üreten kadınlarımızın ürünlerini satabilmesi ve ekonomik kazanç elde edebilmesi amacıyla bu festivali düzenliyoruz. Bu yıl ikincisini uluslararası düzeyde gerçekleştiriyoruz. Daha önce yedi kez Kadın Şenliği adı altında bu etkinliği düzenlemiştik. Katılımınız bizler için çok değerli. Kadınlarımıza verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi. Festival alanında kurdele kesimi sonrası Yalova Milletvekili Tahsin Becan bir konuşma yaparak, festivalin önemine vurgu yaptı ve katılımcılara teşekkür etti. Ardından, protokol üyeleri ve konuklar stantları gezerek kadınların el emeği ürünlerini inceledi.
Yalova Katfader Uluslararasi Kadin El Emek Urun Festival (2)Festivalde üç gün boyunca, katılımcı kadınlar kendi el emeği ürünlerini sergileme ve satışa sunma imkânı bulacak. Ayrıca, kışlık erzaklarını temin etmek ve çeşitli yiyecekler denemek isteyenlerin de festival alanındaki stantları ziyaret etmesi önerildi.
Açılış konuşmalarının ardından, YALZEN Academy dansçılarının performansları izleyicilerle buluştu. Yiğit Ali Zencirci (Türkiye) ve Sophio Mosesiani (Gürcistan) tarafından sergilenen vals performansı büyük beğeni toplarken, Vladislava Yukhimchuk (Rusya) modern dans performansı ile izleyenleri büyüledi. Festivalde Rus Dili Konuşanlar Derneği üyeleri de etkinliklere katkıda bulundu. Dernek Başkanı Alla Artemenko (Ukrayna), sosyal projeler sorumlusu Rufiia Mukhamadeeva (Tataristan) ve diğer katılımcılar el işi ürünleri ve yiyecekler ile festivale renk kattılar. Ayrıca, Mısır, Irak, İran, Türkmenistan, Azerbaycan ve Afganistan'dan gelen kadınlar da festivalde kendi kültürel ürünlerini sergiledi. Kadın emeğine verilen değeri artırmayı amaçlayan bu festival, ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile devam edecek.
 Yalova Katfader Uluslararasi Kadin El Emek Urun Festival (6)Yalova Katfader Uluslararasi Kadin El Emek Urun Festival (4)Yalova Katfader Uluslararasi Kadin El Emek Urun Festival (3)Yalova Katfader Uluslararasi Kadin El Emek Urun Festival (1)

Kaynak: Haber Merkezi