2011 yılında İstanbul merkezli olarak Kudüs ve Mescidi Aksa bilincini oluşturmak amacıyla kurulmuş olan Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Kudüs’ün imanı, tarihi, insani ve stratejik önemi hakkında bilinçli nesiller yetiştirmek ve Mescidi Aksanın ve oraya sahip çıkan, orayı canları pahasına koruyan Filistin halkına insani yardımlarla destek amacıyla kurulan dernek Mili Eğitim Bakanlığı İle olan protokol çerçevesinde yurt içinde liselerde Kudüs seminerleri, şiir yarışmaları, deneme yarışmaları düzenleyerek gençlerin Kudüs ile tanışmalarına vesile oluyor ve dereceye girenler 3 din içinde kutsal kabul edilen Kudüs’e ziyaret ettiriliyor.
Yalova Temsilciliği 7 Ekim 2023 yılında açılan ve faaliyetlerini sürdüren dernek, kadın kolları ve gençlik kolları olarak çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kadın Kolları Başkanı Sündüs Koç’un inisiyatifleriyle özel bir programa imza atan dernek, Yalova’daki STK’ların kadın başkanlarını iftar yemeğinde ağırladı. Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları gibi önemli isimlerinde katılım sağladığı programda bir araya gelen kadınlar gerçekleştirebilecekleri ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.