SPOR

Termal’in Sultaları Olimpiyat Madalyası İstiyor

Termal Belediyesi’nin kurduğu günden bu yana birçok başarıya imza atan kadın güreş takımı Olimpiyat madalyası hedefliyor.

Termal Belediyespor kadrosunda yer alan sporcuların Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonalarında elde ettiği başarılar ise camiada büyük sevinç yaşatıyor. Minderin sultanlarının yeni hedefi ise 2028 yılında gerçekleşecek olan Olimpiyatlarda ülkemize madalya kazandırmak.
İlçede bulunan Sırrı Acar Kamp Eğitim Merkezi’nde sürdüren Termal Belediyespor Kadın Güreş Takımı, müsabaka dönemi hazırlıklarını Termal’de kampa girerek başlattılar. Antrenörleri gözetiminde hırsla çalışan Kadın güreşçiler, 2024 yılında elde edilen Avrupa ve Dünya derecelerini 2025 yılında da tekrarlamak istiyorlar. Ancak takımda en büyük hedef ise 2028 Olimpiyatları. Daha şimdiden gözünü buraya diken kadın güreşçiler, Olimpiyata kalifiye olabilmek için bu süre içerisinde uluslararası şampiyonlardan derece ile dönmek zorunda olduklarını belirtiyorlar. 2028 yılında düzenlenecek olimpiyatlara katılarak buradan madalya ile dönmek istediklerini de ifade eden kadın güreşçiler kendilerine destek veren Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar’a ise teşekkür ettiler.
Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar ise ata sporu güreşe olan desteklerinin devam edeceğini ifade ederek takımla ve teknik ekiple gurur duyduklarını dile getirdi.