Bekarların kaldığı evlerde, balkonlara uygunsuz kıyafetlerle çıkılması ve sokakta yüksek sesle küfür edilmesi gibi olaylar mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Tavşanlı beldesi Şehitlik Mahallesi Muhtarı İsmail Dikçe, konuya dair şikayetlerin sürekli olarak kendilerine ulaştığını ve durumu kolluk kuvvetlerine bildirdiklerini ifade etti. Muhtar Dikçe, bekar evlerinde kayıt dışı kalan kişilerin bulunduğunu ve jandarmanın durumu araştırmaya devam ettiğini söyledi.

Uygunsuz Davranışlar Mahalleyi Rahatsız Ediyor

Yalova BAL-GÖÇ Başkanı Özgür; Delyan Peevski, Dr. Ahmet Doğan’a Yakın İsimler Parti’den İhraç Etti Yalova BAL-GÖÇ Başkanı Özgür; Delyan Peevski, Dr. Ahmet Doğan’a Yakın İsimler Parti’den İhraç Etti

Halkın bu evlerden ciddi şekilde rahatsız olduğunu belirten Dikçe, “Bizim kimsenin aşıyla, eşiyle, ekmeğiyle işimiz yok. Tabii ki herkes çalışacaktır, ekmeğini kazanacaktır. Halktan bekar evleriyle ilgili çok büyük şikayetler var. Mesela adam karşıdaki binayı veriyor bekarlara. Orada kalıyorlar. Bekarlar da ister istemez atletle, donla, gömlekle balkona çıkıyor. Karşı taraf bunlardan rahatsızlık duyuyor. Bize de iki de bir şikayet geliyor. Biz de jandarmaya bunları bildiriyoruz. Bu konu da Sayın Valimizin de bilgisi var. Sayın Kaymakamımızın da bilgisi var. Karakol komutanlarımızın da bilgisi var. Onların da bize dedikleri şu, tamam kardeşim biz bunları araştırıyoruz en kısa zamanda bunu bir açıklığa kavuşturacağız diye bize bilgi verdiler.  Şu anda gelişme yok. Hep araştırıyoruz diyorlar. Araştırma içerisindeler şu anda. Biz bunu genelde kolluk kuvvetlerine bildirdiğimiz zaman da adamlar gidiyorlar, kontrol ediyorlar. Kontrol ettiklerinde 5 tanesi kayıtlı, 5 tanesi kayıtsız. Kolluk görevlilerinin bana dediği şey, gittikleri evlere bu beş kişi kim? Neden fazla? diye sorduklarında onlara arkadaşlarımız şu anda bizi ziyarete geldiler gibilerinden bahaneler söyleniyor. Ev sahiplerine de bunlar söylendi. Tamam biz söyleriz öyle bir şey olamaz. Senin kiraya vermiş olduğun bekarlar atlet, donla, gömlekle cama çıkıyor. Bu uygun değil diyoruz. Tabii ki uygun değil diyor. Ben söylerim bir daha yapmazlar, bir daha çıkmazlar gibilerinden sözler geçiyor. Şu anda Tavşanlı'da baktığın zaman akşamları her köşe başında bir iki kişiyi görebiliyorsunuz. Ellerinde telefonlar, bazen yüksek sesli küfürler ederek sokak ortasında bas bas bağırıyorlar.  İnsanlar da bundan gerçekten rahatsız. Tavşanlı halkı bu bekar evlerini kesinlikle ve kesinlikle istemiyor. Kişilerin bize dediği kardeşim buna artık kim çare bulacaksa bir şekilde çare bulunsun. Ayrı bir bölgeye taşınmalarını istiyorlar. İnsanlarda hakikaten bir tereddütlük var. Artık burada yaşanmaz. Yukarıda ufak bahçemiz var, oraya bir ev yapalım. O söylentiler var halkın arasında. Tüm yetkililerden biz buna bir çare bulunmasını istiyoruz halk olarak. Bu bekar evlerini artık bir köşeye mi toplayacaklar? Pansiyonlar mı yapacaklar? Nasıl yapacaksalar onu bilmiyoruz ama gerçekten bir çözüme kavuşsun istiyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel