Çiftlikköy’de Yeni Eğitim Öğretim Yılı’nın Açılışı Yapıldı Çiftlikköy’de Yeni Eğitim Öğretim Yılı’nın Açılışı Yapıldı

Beldede başıboş dolaşan sokak hayvanlarından rahatsızlık duyduğunu belirten vatandaşların şikayetlerinin artması nedeniyle, belediye tarafından bir duyuru yapıldı. Belediyeden yapılan anonsa göre, 06-07 Ağustos 2024 tarihlerinde sahipli ve sahipsiz hayvanları ayırt etmek amacıyla bir sesli yayın yapılmıştı. Bu anons ile sahipsiz köpeklerin barınaklara götürüleceği ve sahipli köpeklerin bağlı tutulması gerektiği duyuruldu. Anonsa uymayan sahipli köpeklerin de barınaklara teslim edileceği bildirildi.

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden gelen saha ekibi, şikayetlerle ilgili olarak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesine uygun şekilde hareket etti. Bu kapsamda, sahipsiz ve hasta durumda bulunan 5 köpek, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği personeli tarafından bulunduğu ortamdan alınarak Çiftlikköy Belediyesi Hayvan Barınağına teslim edildi.

Taşköprü Belediyesi, bu sorunun çözümü konusunda gerekli görev ve sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na uygun olarak Çiftlikköy Belediyesi ile işbirliği içinde gerekli çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi. Belediyenin temel amacının, sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı göstererek yaşam refahlarını artırmak ve Taşköprü'nün çevre şartlarını dikkate alarak sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak olduğu belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi