Yalova Belediyesi Okulları Yeni Eğitim Yılına Hazırlıyor Yalova Belediyesi Okulları Yeni Eğitim Yılına Hazırlıyor

Yalova Belediyesi, şehrin mezarlık ihtiyacını karşılamak amacıyla Paşakent Mezarlığı’nda yeni mezarlık alanları ve kapasite genişletme çalışmalarına başladı. Bu kapsamda yeni mezarlık yürüyüş yollarına beton serimi yapılırken, Paşakent Mezarlığı’nın kentin toplam 25 yıllık mezarlık ihtiyacını gidereceği belirtildi. Mezar yeri bulma konusunda vatandaşların ilerleyen yıllarda sorun yaşamamaları için yapılan bu çalışmanın kapsamında, 250 defin ihtiyacını giderecek 30 metreküp betonun yürüyüş yollarına serildiği bildirildi.
Yalova Belediye Baskan Pasakent Mezarlik Genisletme Calisma (1)Başkan Gürel, “Şehrimizin Uzun Süreli İhtiyacını Karşılayacak”
Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, konuyla ilgili açıklama yaparak Paşakent Mezarlığı’nın kentin uzun yıllar ihtiyacını gidereceğini bildirdi. Başkan Gürel, yaptığı açıklamada, “Yalova’nın mezarlık ihtiyacını uzun vadeli olarak karşılayacak bu çalışmalarla, vatandaşlarımızın mezar yeri bulma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamalarını sağlamayı hedefliyoruz. Modern ve düzenli mezarlık alanları oluşturarak, hizmet kalitemizi artırmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Yalova Belediye Baskan Pasakent Mezarlik Genisletme Calisma (4)İlk 6 Ayda İl Merkezinden 347 Defin Gerçekleştirildi
Paşakent Mezarlığı’na bugüne kadar 2.705 definin yapıldığı vurgulanırken, ilk 6 ay içerisinde Yalova il merkezinde ise 347 defin işleminin gerçekleştirildiği açıklandı. Yapılan açıklamada ayrıca cenaze hizmetlerinden ücret alınmadığı, vatandaşlara vefat sonrası cenazeyle ilgili araç, yıkama, kefen, mezar tahtası, mezar yeri gibi tüm hizmetlerin Yalova Belediyesi tarafından tedarik edildiği bildirildi.

Yalova Belediye Baskan Pasakent Mezarlik Genisletme Calisma (3)

Kaynak: Haber Bülten