Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunlar ve yüksek enflasyon sorunu, birbirinden farklı tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bu tartışmaların başında ise vergilendirme sistemi geliyor ve ekonomik gücü çok yüksek olan şirketlerin vergi borçlarının silindiğine dair iddialar tepkilere neden oluyor. Toplumun geniş bir kesimi zenginlere daha yüksek vergilendirme yapılmasını, ekonomik gücü düşük vatandaşlardan daha az vergi alınarak adaletin sağlanması gerektiğini söylüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Kelime-i Şehadet’i Yanlış Okuduğu İddiasına Yalanlama Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Kelime-i Şehadet’i Yanlış Okuduğu İddiasına Yalanlama

“Türk Fikir Sistemi’ne göre vergiyi servetten almak esastır”

Bu tartışmalara 1999-2004 ve 2009-2014 yılları arasında Yalova Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Yazar Yakup Bilgin Koçal da katıldı ve görüşlerini açıkladı. Koçal, “Yeni vergiler gündemdeymiş. 'Türk Fikir Sistemi'ne göre hem çok kazanandan çok vergi almak hem de vergiyi servetten almak esas olmalıdır. Kapitalist devletin gelir kaleminin çoğunluğu temel tüketim mallarından alınan katma değer vergisinden oluşuyorsa bu adalet değildir. Eşit olmayanlara eşit muamele etmekten daha eşitsiz bir şey yoktur” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi