17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen ve binlerce can kaybı verdiğimiz Marmara Depremi’nin 25. Yıldönümüne günler kaldı. Depremin ağır bilançosunu anmak ve ölen insanların anısını yaşatabilmek adına Yalova’da da anma programları gerçekleştiriliyor ve geleneksel olarak yürüyüş düzenleniyor. Bu sene düzenlenecek anma yürüyüşü öncesi Yalova’nın önemli siyasi figürlerinden olan ve depremde kız kardeşini yitiren İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir’den çarpıcısı bir açıklama eldi. Başkan Kendir, bu sene yapılacak yürüyüşe katılmayacağını açıkladı ve duygusal bir paylaşımda bulundu.

Yalova Iyi Parti Il Baskan 17 Agustos Deprem Yildonum Anma Yuruyus (1)

“Kimsenin farkında olmadığı farkındalık eylemleri anlamsız”

Bu sene gerçekleştirilecek anma yürüyüşüne katılmayacağını söyleyen Başkan Kendir, “Zaten katılmanın yükü de ağır geliyor. O zaman “Unutuyor muyuz?” sorusu da sanki masum kalıyor, peki sizce de öyle değil mi? Belli ki “Umursamıyoruz” olanları, Belli ki “Umursamıyoruz” olacakları, Hal böyle olunca da, Etkinlik sahte geliyor ve ben de sahte yürüyüşlerle, kardeşimin ve onunla birlikte ebediyete göçenlerin kemiklerini sızlatıyor gibi hissediyorum. Artık yüreğim kaldırmıyor ve bu oyunun bir parçası olmak, yürümek falan da istemiyorum! Kimsenin farkında olmadığı farkındalık eylemleri de manasız kalıyor, geçen 25 yıla dönüp bakınca. Denize döktük umutlarımızı, belki de farkında olmadan canlarımızı, üzerinde bir anıt, binlerce isim kazılı mermer blokları…

O anıta yıllarca gidemedim, ayaklarım geri durdu hep, bir ara röportaj ve belgesel çekimleri için gittim o kadar. En son yürüyüşümüzde ise son ses açılan müzikler eşlik etmişti saygısızca” diyerek sitemini dile belirtti. Depremin ardından çeyrek asır geri kaldığını hatırlatan Başkan Kendir, “Çiçek, böcek, yemek, eğlence paylaşımları yüzlerce beğeni alırken deprem uyarılarını okuyan bile kalmadı, yöneticileri saymıyorum bile !!! Yılmadan uğraş verdik, önümüze kim geldiyse anlatmaya çalıştık ama nafile, nasıl yaparız da düzeliriz diyen de kalmadı !!!  Neden kimse umursamıyor !!! Bir türlü cevap bulamıyorum.  Ve sözün bittiği yerdeyiz” ifadelerini kullandı.

Afet Yönetimi Üzerine İstişare Yapıldı Afet Yönetimi Üzerine İstişare Yapıldı

Kaynak: Haber Merkezi