Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde Avrupa Parlamentosu seçimleri gerçekleştirildi. Seçim sonuçları tüm Avrupa’da ve Dünya’da geniş bir yankı uyandırdı. Aşırı sağ olarak nitelendirilen partilerin seçimlerde büyük başarı göstermesi üzerine tartışmalar daha da boyut kazandı. Aşırı sağı temsil eden partilerin taban bulmasında Avrupa’da artan düzensiz göç ve göçmenlerin suç oranlarını arttırmalarının büyük pay sahibi yorumları yapıldı.

Türkiye özellikle 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşının ardından mülteci akınına uğramıştı. Bu tartışmalar devam ederken Afganistan ve Pakistan’dan kaçak göçmenlerin Türkiye’ye gelmeleri ülkenin önümüzdeki dönemde nasıl bir gelecekle karşı karşıya kalacağı ile ilgili durumun belirsiz hale gelmesi neden oluyor.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ortaya çıkan sonuç Türkiye gündemine de girdi. Önemli isimler bu seçim sonuçları üzerinden Türkiye’deki düzensiz göç konusunda değerlendirmelerde bulunuyor. Bu isimlere Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce katıldı.

Becan; CHP Küçük İktidarların Partisi Olamaz Becan; CHP Küçük İktidarların Partisi Olamaz

“Bu konuyu görmezden gelen iktidar sorunun büyümesine neden oluyor”

Çok sıkı tuttuğu halde mültecilerin girişini önleyemeyen AB ülkelerinde kaçakların yarattığı korkunun faşist partilere can suyu olduğunu vurgulayan İnce, “Yabancı karşıtlığının geldiği durum, Avrupa’ya Avrupalıların daveti üzerine gelmiş ve II. Dünya Savaşında yerle bir olan Avrupa’nın yeniden inşasında önemli rol oynamış Türkler için can sıkıcı olmaya başlamıştır. Kaçak göçmenleri bahane ederek Almanya’da, Fransa’da, Belçika’da, Hollanda’da vb. ülkelerde yaşayan, bu ülkelerin kalkınmasında çok önemli rol oynayan insanlarımızın tedirgin edilmesi kabul edilemez. Diğer yandan dünyanın başına bela olan kaçak göçmen sorununun en fazla yaşandığı ülke olan Türkiye’de bu konuyu görmezden gelen iktidar sorunun her geçen gün büyümesine neden olmaktadır. Tarihten biliyoruz ki toplumsal olaylarda başlangıçta tepkisiz gibi görünen Türk milleti sonunda en sert tepkiyi gösteren millet olur.

Kaynak: Haber Merkezi