Ulutürk, Karara Tepki Gösterdi Ulutürk, Karara Tepki Gösterdi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı Seçimleri, büyük tartışmaların odağında tamamlandı. Mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi’nin tekrar aday olduğu seçimleri, Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı. Hacıosmanoğlu 134 delegenin oyunun alırken, Büyükekşi 129 oyda kaldı.
Geçtiğimiz sezon boyunca büyük tartışmaların odağında olan Mehmet Büyükeşi’nin tekrar adaylığını açıklamasının ardından tartışmalar daha da büyümüştü. Seçim günü kongrede yapılan konuşmalar sırasında söz alan Ali Koç yaptığı konuşmayla Büyükekşi’yi bombalamış ve sert ifadeler kullanmıştı. Koç’un gerçekleştirdiği konuşmaya, seçim süreci boyunca Büyükekşi’yi hedef almaktan imtina etmeyen Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce yaptığı bir sosyal medya paylaşımıyla destek verirken, “Fenerbahçe kongre üyesiyim ama mesele Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor meselesi değil; Türk Futbolu’nun, hatta Türkiye’nin geleceği meselesidir. Ali Koç’un bugün TFF seçimlerinde yaptığı konuşmayı alkışlıyorum ve girdiği mücadelede kendisini sonuna kadar destekleyeceğimi buradan ilan ediyorum. Değişim futbol ile başlayacak!” ifadelerini kullandı. 
Güldüren Mesaj
Seçimleri Büyükekşi’nin kaybetmesinin ardından Muharrem İnce oldukça ironik ve kimi çevreleri güldüren bir ifadede bulundu. 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’a kaybeden İnce, kendisinden açıklama beklenirken, Gazeteci İsmail Küçükkaya’ya attığı bir WhatApp mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret ederek, “Adam kazandı” ifadesini kullanmıştı. Bu mesajın ardından uzun yıllar eleştiriye uğrayan İnce, TFF Başkanlığı Seçimlerini Büyükekşi’nin kaybetmesinin ardından resmi sosyal medya hesabından “Adam Kaybetti” mesajını paylaşırken, bu paylaşım kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı.
 

Kaynak: Haber Merkezi