Sağlık Bakanlığı organizasyonuyla 2004 yılında kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE), deprem tehlikesi ile karşı karşıya kalan ülkemiz için çok önemli çalışmalara imza attı.  Her türlü afet durumunda yaralılara sağlık hizmeti sunabilmek için olay yerine intikal edip medikal müdahale etmek üzere gönüllü olan ve bu konuda eğitim alan sağlık personelinden oluşan birime yeni üyelerin katılımları için çaba sarf ediliyor.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan personellere seslenerek afet ve acil durumlarda, sağlık hizmeti sunumunda görev almak isteyen personellerin karekodu okutarak ya da asos.saglik.gov.tr/Umke/UmkeRegister/RegisterForm linkine tıklayarak başvuru yapabileceğini açıkladı. İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE Temel Eğitimine başlandıktan sonra teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlayarak UMKE gönüllüsü olabileceğini açıkladı.

Formun doldurulması sırasında hata alan kullanıcılar; Yalova UMKE sosyal medya hesapları veya Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve UMKE Birimi ile iletişime geçebilecekler.
Tel: 0(226) 814 31 18 (Dahili 2004-2005)

Hizmet İçi Eğitim Verildi Hizmet İçi Eğitim Verildi

Yalova Il Saglik Mudurluk Umke Personel Gonulluluk Cagri (2)

Kaynak: Haber Merkezi