SAĞLIK

İl Sağlık Müdürlüğü Lenfomaya Karşı Uyardı!

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, “Dünya Lenfoma Farkındalık Günü” kapsamında açıklama yaptı ve Lenfoma Kanserinin belirtilerinden bahsederek Yalovalı vatandaşları uyardı.

İnsan sağlığına dikkat çekmek amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından farkındalık günleri kutlanıyor. Bu günlerden biri de kanserin türlerinden biri olan lenfoma özelinde oldu. İlk kez 2004 yılında Lenfoma Koalisyonu tarafından hastalığa yönelik bilgi eksikliğini gidermek, hastalık hakkında farkındalığı artırmak, hastaların ve bakım verenlerinin karşılaştığı duygusal ve psikososyal zorluklara dikkat çekmek amacıyla her yılın 15 Eylül tarihinde kutlanan “Dünya Lenfoma Farkındalık Günü” kapsamında birçok açıklama gerçekleştiriliyor. Bu konuda yapılan bilgilendirmelere Yalova İl Sağlık Müdürlüğü de katıldı ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

8 Maddede Lenfoma!

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Lenfoma Kanserinin belirtilerinden bahsetti ve bu tip semptomları taşıyan vatandaşların en yakın sağlık kuruluşlarına gitmeleri gerektiğini belirtti.

İşte O Belirtiler;

Boyun, koltuk altı ve kasık bölgelerindeki lenf bezlerinde şişkinlik

Bacaklarda ve bileklerde şişkinlik

Karın ağrısı ve karında şişkinlik

Gece terlemesi ve ateş

Nedeni bilinmeyen kilo kaybı

Normal olmayan yorgunluk

Normal olmayan kaşıntı

Vücutta nedeni bilinmeyen ağrı, rahatsızlık hissi