SAĞLIK

İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası’nı Kutladı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, tüm Türkiye’de 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Halk Sağlığı Haftası” için kutlama mesajı yayınladı.

Ülkemizde 2001 yılından itibaren 3-9 Eylül tarihleri arasında “Halk Sağlığı Haftası” kutlanırken, halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine, bu alanda yapılan çalışmalara dikkat çekilerek farkındalık oluşturuluyor.

Bu yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleşen kutlamaların öncesinde Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuya ilişkin olarak açıklama geldi. Mesaj, İl Sağlık Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

“Toplum sağlığını güçlendirmeyi amaçlıyoruz”

3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla, sağlığın önemini bir kez daha vurgulamak istediklerini açıklayan Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, “Bu hafta, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemek, korunma yöntemlerini öğrenmek ve toplumsal sağlık bilincini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve bilgilendirmeler yapacağız. Amacımız, sizlerin sağlık ve refahını en üst seviyede tutmak ve toplum sağlığını güçlendirmektir. Sağlıklı bireyler, sağlıklı bir toplumun temelidir. Bu nedenle, her bireyin sağlığını korumak ve geliştirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı hafta vesilesiyle, sağlığınıza özen göstermeniz ve sağlıklı yaşam biçimlerini hayatınıza entegre etmeniz için sizleri teşvik ediyoruz. Unutmayın, sağlıklı bir yaşam için küçük ama etkili adımlar atmak büyük farklar yaratabilir” ifadelerini kullandı.