Sevgili okurlarım. Bugünkü yazımda, Huşu içinde namaz nasıl kılınır? Allah Cellecelalahu biz kullarına (Hadid Suresi, 16) da mealen, şöyle bildirmektedir: İman edenlerin Allah’ı zikretmekten ve inen haktan dolayı kalplerinin saygı ile ürpermenin zamanı gelmedi mi? Daha önce kendilerine kitap verilip de, üzerinden uzun zaman geçen, böylece kalpleri katılaşanlar gibi olmasınlar. Onların birçoğu fasık kimselerdir. Zeyd b. Erkam (r.a) şöyle demiştir: “Ben size, Allah Resulünün (s.a.s) söylemiş olduğunun dışında bir şey söylemiyorum. Peygamber şöyle derdi: Allah’ım, fayda vermeyen ilimden, huşu duymayan kalpten, doymayan nefisten ve kabul olmayan duadan sana sığınırım.” (Kaynak, Müslim, Zikir ve dua ve tevbe ve istiğfar, 73; Nesai, istiaze, 65)

Dua (Allah’ım!) Beni güzel ahlaka eriştirecek hiç kimse yoktur. Kötü ahlakı benden uzaklaştır. (Kaynak Müslim, Müsafirin, 201)

Sevgili okurlarım. Namaz huşu içinde kılınmalı o da şöyle, kişinin tuvalet ihtiyacı varken kılınan namaz huşu içinde olmaz. Mesela, vakit daralmamış iken yemek hazır ise evvela, namaz kılınması gerekir. Hiçbir şeyi aklına takmaması lazım.

Amin.

İsa GÜNEŞ/Köşe Yazarı