“Gelenekten Geleceğe” Karma Sergisi, Suna Koçal, Huriye Baltacı ve Arya Kamalı’nın koordinatörlüğünde 6 Ekim 2024 tarihinde Yalova Kent Müzesi’nde görkemli bir açılış töreniyle sanatseverlerle buluştu. Sergi, İzmir ve Yalovalı 77 sanatçının eserlerini bir araya getirerek sanatın farklı dallarından örnekler sunuyor. 

Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (11)Toplamda 101 eserin yer aldığı sergide, çini, hat, tezhip, seramik ve yağlı boya resim gibi sanatın çeşitli dallarından örnekler bulunuyor.Geleneksel Türk sanatlarının modern yorumlarıyla buluştuğu sergi, adeta bir zaman yolculuğu sunarak sanatın geçmişten bugüne gelişimini gözler önüne seriyor. Açılış törenine Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, birçok dernek başkanı ve sanatsever katıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte sanatçılar, eserleri hakkında bilgi vererek katılımcılara rehberlik etti.

Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (10)Gelenekten Geleceğe sergisi, Yalova’nın sanat kültürüne olan katkısını artırırken, hem genç sanatçılara hem de deneyimli ustalara eserlerini sergileme fırsatı sunuyor. Serginin, sanatın evrenselliğini vurgulayan bu çok yönlü yapısı, izleyicilerde derin bir etki bırakıyor. Sergi, 17 Ekim 2024 tarihine kadar Yalova Kent Müzesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Sanatla ilgilenen herkesin bu eşsiz buluşmaya tanık olması için kapılarını açan sergi, gelenekten geleceğe uzanan sanat köprüsünü keşfetmek isteyenleri bekliyor.

Eserlerin yanında bulunan QR kod ile detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yalova’da “Haybeden Gerçeküstü Aşk” Oyunu Sahnelenecek Yalova’da “Haybeden Gerçeküstü Aşk” Oyunu Sahnelenecek

Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (2)Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (8)Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (9)Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (6)Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (7)Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (5)Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (3)Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (4)Yalova Kent Muze Gelenekten Gelecege Sergi Haber (1)

Muhabir: Rümeysa Şahin