Son aylarda Yalova’nın en tartışmalı gündem maddeleri arasında yer alan Yalova Kent Konseyi, 7. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulu’nu 3 Ekim Perşembe günü Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapmıştı. 5 adayın olduğu seçimlerin ilk iki turu kapalı oylama, üçüncü turu ise açık oylama usulüyle gerçekleştirilirken, seçimleri İş İnsanı Kenan Engin kazanarak Yalova Kent Konseyi’nin yeni Başkanı seçilmişti.

Yalova Üniversitesi Öğrencileri; Susma Toplumdan Dışla, Şikayet Et! Yalova Üniversitesi Öğrencileri; Susma Toplumdan Dışla, Şikayet Et!

Sona eren kongrenin ardından 7 Ekim Pazartesi günü Yalova Engeliz Kafe’nin Konferans Salonu’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin, önceki dönem Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan, son gerçekleşen kongrede seçilen Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Kadın, Gençlik ve Engelli Meclisi’nden isimler katıldı. “

Yalova Kent Konseyi Devir Teslim Toren (8)

“Siyaset ve paranın Kent Konseyi’ne bulaşmaması lazım”

Son gerçekleşen kongrede Yürütme Kurulu’na seçilen üyelerin bir bölümünün kendisiyle birlikte çalıştığını hatırlatarak sözlerine başlayan Kandemir, “Ben onlarla birlikte tüm Yürütme Kurulu Üyeleri’ne başarılar diliyorum. 33 ay Kent Konseyi Başkanlığı’ndan önce 12 yıl boyunca Yürütme Kurulu Üyeliği yapmıştım. Genel Sekreter arkadaşım, tüm Yürütme Kurulu Üyeleri ve Genel Kurul ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdik” dedi. Seçim sürecinde Başkan Engin’in kendilerine yönelik sözleri hakkında konuşan Kandemir, “Her ne kadar Sayın Başkan seçim sürecinde “bir şey yapılmadı” dese de ben yapılmayanların bu dönemde yapıldığına inanıyorum ve bu söyleme kesinlikle katılmıyorum. Çünkü daha önceki süreçleri biliyorum. Tabi ki kendisinin vakti olacaktır ve yaptıklarımızı inceleyecektir. Çıtanın daha da yukarı çıkması için çalışacaktır” ifadelerini kullandı.

Devir teslim törenini takip eden basın mensuplarına seslenen Kandemir, “Kent Konseyleri yalnızca gönüllülük esasına göre çalışan bir yerdir. Buraya siyasetin ve paranın bulaşmaması lazım. Burası bakir bir alandı ve aynı şekilde devam etmesini isterim. Kadın Meclisimiz, Gençlik Meclisimiz, Engelli Meclisimiz ve Çalışma Gruplarında olan Başkanlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gelen bütün görüş ve önerileri, Kent Konseyi’nin ruhu nedeniyle Genel Sekreterlik organize eder. Erkan Çetintaş’a, bugüne kadar bütün projelerde yer alan Kubilay Özer’e, Aysun ve Pınar hanıma da teşekkür ediyorum” şeklinde konuşurken, 25 yıl muhtarlık görevini üstlendiğini hatırlatarak Yalova halkına dokunmaya devam edeceğini belirtti.

Yalova Kent Konseyi Devir Teslim Toren (7)

Vekil Becan Müdahale Etti

Kandemir’in konuşmasının ardından söz alan Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin, çok konuşulduğunu ama üretimin yapılmadığını, Yalova’nın kaderinde üretmemek olduğunu, mensubu olduğu Ticaret ve Sanayi Odası için de herhangi bir şey yapılmadığı söylemlerinin dile getirildiğini hatırlattıktan sonra 2 isim arasında ufak çaplı da olsa gerginlik meydana geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın araya girmesinin ardından Kandemir’in Başkan Engin’e çiçek takdim etmesiyle tartışma son bularak buzlar eridi.

Yalova Kent Konseyi Devir Teslim Toren (4)

“Ben kimsenin sırtına binerek bir yere gelmem”

Kandemir’in kendisiyle çok eski arkadaş olduğunu söyleyen Başkan Engin, “Burada bir görev değişimi var. Ben, “yoruldun biraz da ben yapayım” dedim. Benim yanımda hareket eden 20-25 tane arkadaşım var. Bugüne kadar hiç kimse şunun için bunu dedi diyemez. Ben kimsenin sırtına binerek bir yere çıkmam. Ben “bunları yapacağım” dedim. Yapabilecek miyim? Bu iki senenin sonunda ortaya çıkacaktır. Mustafa Başkan çok güzel şeyler yapmış, çok teşekkür ediyorum. Yaptığından da eminim… Bugüne kadar kimin ne yaptığını sormadım. Yönetici olmak, iş insanı olmak güzel bir şeydir. Daha özgür davranıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Kandemir’in mevcut görevlerinin yoğunluğundan söz eden Başkan Engin esprili bir yaklaşımla, “Sen şimdi hem muhtarlara bakacaksın hem de Kent Konseyi’ne bakacaksın…. Senin görevin çok ve ben seni rahatlattım” diyerek ortamın yumuşamasını sağladı. Başkan Engin 228 Genel Kurul üyesine ayrı ayrı teşekkür etti ve çalışmalarının ilerleyen süreçte ortaya çıkacağını vurguladı.

“Hiçbir şey yapmadınız söylemi seçim heyecanı ile söylenmiş”

Ortamın yumuşamasının ardından son sözü alan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tahsin Becan, “Yıllardır seçimlere hep beraber girdik ve çıktık. Bu süreçlerde yanlış ve hatalı söylemler yapmış olabiliriz. Kenan ve Mustafa benim yıllardır arkadaşlarımdır. Seçim zamanı Ankara’daydım ve gelmediğimde iyi oldu. Seçim sürecinde kimseyi arayıp şuna oy verin demedim” şeklinde konuştu. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı döneminde İstişare Kurulu kurduğunun bilgisini veren Becan, “Sağ olsun Yalova Kent Konseyi’ni temsilen Mustafa Bey her toplantımızı aksatmadan katıldı ve Yalova için ne yapılacaksa beraber birçok şey yaptık. Kenan’ın “hiçbir şey yapmadınız” demesi doğru değil. Bizlerde seçim heyecanıyla bazen hata yapıyoruz. Hepimiz aynı jenerasyondayız. Şu saatte işlerimizi bıraksak keyfimize bakabiliriz… Niye bu görevleri sürdürüyoruz? Yalova’ya vefa borcumuz var. 10 tane bir şey yapamayız ama 3 tane şey yapabiliriz. Bunun bile önemi var. O yüzden Kent Konseyi’nde görev yapan herkesin az ve çok da olsa emeği var. Bir bayrak devri yapılmış… İnşallah Kenan Bey de üstüne bir şeyler koyar. Ben eminim ki Kenan Bey ve ekibinin her yapacağı şey için Mustafa Bey bir adım arkada yer alacak” dedi ve yeni dönemin Yalova’ya hayırlı olmasını diledi.

Yalova Kent Konseyi Devir Teslim Toren (6)

Yalova Kent Konseyi Devir Teslim Toren (5)

Yalova Kent Konseyi Devir Teslim Toren (3)

Yalova Kent Konseyi Devir Teslim Toren (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel