GÜNDEM

Geleceğin İtfaiyecileri Eğlenerek Öğrendiler

25-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası etkinlikleri Yalova’da coşkuyla sürüyor. Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen İtfaiye Oyun ve Eğlence Parkuru, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Etkinlikte geleceğin minik itfaiyecilerine yönelik eğitimler verildi.

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürü Yaşar Dilmaç, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 5-6 senedir çocuk parkı ‘İtfaiye Haftası’ kutlamaları kapsamında bu etkinlikleri düzenliyoruz. Öğrencilerin itfaiyemizi ziyaretleri ile diğer misafirlerimizin katılımı ile çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor” dedi. Etkinliğe Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de katıldı ve çocuklarla birlikte keyifli anlar yaşadı.

Dilmaç, etkinliğin amacını şu şekilde açıkladı: “Yeni oyuncaklarımızla birlikte çocuklara itfaiye farkındalığı sağlamak, itfaiyeci abileriyle kaynaşarak güzel vakit geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda yangının bir oyun olmadığını, 112'nin acil durumlar için bir ihbar hattı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar günlük ortalama 800 çocuk etkinliğe katılıyor; parkuru tamamlayan her birine küçük İtfaiyeci başarı sertifikası, boyama kitabı ve çeşitli hediyeler veriyoruz. Yalova İtfaiyesi'nin rozeti ile etkinliği tamamlıyoruz.”

Her yıl daha fazla oyuncak eklediklerini belirten Dilmaç, “Yatırımımızı çocuklara yapmak istiyoruz. Onlar bizi daha iyi anlıyor ve neye nasıl yönlendirmek istediğimizi kavrıyorlar. Bu da bizim için güzel bir geri dönüş sağlıyor” dedi. Etkinlik, saat 19.00'a kadar devam edecek. Çocukların güvenliğinin sağlanması için etkinlik alanında çok sayıda personel bulunduğunu vurgulayan Dilmaç, “Çocuklarımızı hiçbir zaman kendi başına bırakmıyoruz. Hava kararmadan etkinliği sonlandırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.