Çiftlikköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçenin merkezinden geçen Gacık Deresi'nde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Gacık Deresi’nin GSD İlkokulu'ndan Yasama Sitesi'ne kadar olan yaklaşık 1500 metrelik kesiminde paletli ekskavatör aracılığıyla yapılan temizlik çalışmasıyla Gacık Deresi, daha temiz ve düzenli bir görünüme kavuştu. Çalışmalar sonucu çıkarılan ağaç kütükleri, toprak birikintileri gibi malzemeleri Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait kamyonlarla döküm sahasına taşındı.

Yalova Ciftlikoy Belediye Temizlik Gacik Dere Islah Calisma (4)

Çiftlikköy’de Emekliler 15 Öğrencinin Okul Giyim Kıyafetlerini Aldı Çiftlikköy’de Emekliler 15 Öğrencinin Okul Giyim Kıyafetlerini Aldı

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, temizlik çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, "Gacık Deresi'nde daha önce Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından dere ıslahı ve menfez çalışmaları yapılmıştı. Biz de bu çalışmaların ardından iş makinaları aracılığıyla dere yatağında biriken ağaç kütükleri, toprak birikintileri, dal ve yapraklar gibi dolgu malzemelerini tamamen temizledik” diye konuştu. Çiftlikköy’de çevreyi korumak ve vatandaşlara daha temiz bir yaşam alanı sunmak için çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Yele, “Gacık Deresi’ndeki bu temizlik, çevre kirliliğini önlemenin yanı sıra su akışını da iyileştirerek olası taşkın risklerini minimize etmeye katkı sağlayacak” dedi.

Yalova Ciftlikoy Belediye Temizlik Gacik Dere Islah Calisma (3)

Yalova Ciftlikoy Belediye Temizlik Gacik Dere Islah Calisma (2)

Yalova Ciftlikoy Belediye Temizlik Gacik Dere Islah Calisma (1)

Kaynak: Haber Merkezi