Çiftlikköy’de görev yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki işyerlerine yönelik ruhsat denetimlerini yoğunlaştırdı. Ekipler, işyerlerinin ilgili yönetmeliklerde belirtilen hizmet standartlarına uygunluğunu kontrol ederek ruhsatsız işletme sahiplerine uyarılarda bulunuyor.

Yetkililerden alınan bilgilere göre ruhsatsız işyerlerine zabıta ekiplerinin ruhsat davet kartı bıraktığını ve bu tebligata uymayan işletmeler için ikinci uyarının yapıldığını belirtildi. Yetkililer “25902 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri kapsamında 6. Madde, ‘Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz’ ibaresini içeriyor. Ayrıca 3572 sayılı kanun da kaçak işyeri faaliyetlerinin önlenmesi ve kayıt altına alınmasıyla ilgili belediyemizi denetleme ve ruhsatlandırma konusunda yetkili ve sorumlu kılıyor” dedi.

Yalova Ciftlikkoy Zabita Isyeri Ruhsat Denetim (1)Yetkililer, kanunlar gereği resmi uyarıların yapıldığını ve işletmelere süre tanındığını, bu süre sonunda ruhsat ibraz edemeyen işyerlerine encümen kararıyla kapatma cezası uygulanacağını belirtti.

Çiftlikköy’de Hurdalardan Yeni Oyun Aletleri Üretiliyor Çiftlikköy’de Hurdalardan Yeni Oyun Aletleri Üretiliyor

Zabıta ekipleri, ruhsatsız faaliyet gösteren işyerlerinin yasal süreçlerini tamamlamaları için çalışmalarını sürdürerek, ilçede düzenli ve güvenli bir ticaret ortamı sağlamayı hedefliyor.

Yalova Ciftlikkoy Zabita Isyeri Ruhsat Denetim (7)Yalova Ciftlikkoy Zabita Isyeri Ruhsat Denetim (6)Yalova Ciftlikkoy Zabita Isyeri Ruhsat Denetim (5)Yalova Ciftlikkoy Zabita Isyeri Ruhsat Denetim (3)Yalova Ciftlikkoy Zabita Isyeri Ruhsat Denetim (2)

Kaynak: Haber Bülten