GÜNDEM

Çandır’dan Balıkçılara Cevap Geldi!

Gelecek Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, kendisini Yalova Merkez Balık Pazarı’na davet eden Yalovalı balıkçı esnafına cevap verdi.

Yalova gündemi yeni bir polemik ile çalkalanıyor. Gelecek Partisi Kurucu İl Başkanı Kürşat Emre Çandır’ın geçtiğimiz hafta kendi resmi sosyal medya hesabından Yalova’daki balık fiyatlarının pahalılığı üzerine yaptığı eleştirileri ardından Yalova gündemi bir kez daha değişti. Yalova gazetesinin muhabirleri son durumu öğrenmek için Yalova Merkez Balık Pazarı’na gittiği sırada balıkçı esnaflarının Çandır’a cevap vermeleri ve kendisini Balık Pazarı’na davet etmeleri üzerine konu daha da alevlendi. Balıkçı esnaflarının son verdiği tepki üzerine resmi sosyal medya hesabından bir açıklama daha yapan Çandır, Yalova’da satılan balığın pahalı olduğunu bir kez daha söyleyerek ifadelerini yineledi.

“Siz ortada yokken bu denizlerde yıllarca balık tuttuk”

Yalovalı balıkçı esnaflarına seslenen Çandır, “Kendimi bildim bileli denizlerdeyim. Balıkçılık benim için sadece bir hobi değil. Siz ortada yokken, 30-35 sene önce, rahmetli Turan Hoca, babam Bahadır Hoca'yla yıllarca bu denizlerde balık tuttuk. Tuttuğumuz balıkları (eski) Zafer Sitesi'nin önünde, Postane binasının yanındaki köprüde satardık. Yıkılan Maykop Sitesi'ndeki evimizi balık parasıyla yaptık. Bir Ramazan ayında 29 gün balıkla iftar ettiğimizi bilirim. Ben olta balıkçısıyım. Sonar cihazı yokken, kerterizle balık tutan neslin temsilcisiyim. Hangi mevsimde, hangi balık kaç kulaçta yer alır, iyi bilirim. Ereğli Balık Hali'nin mudavimiyim. Sırf havayı koklamak için onlarca kez sabahın 4'unde kalkıp Ereğli Hali'ne gitmişimdir. Marmara'da hiç balık kalmasa, Çanakkale Boğazı'ndan bir balık girse ve o balık bir taşın altına saklansa, evvelallah o balığı bulurum. Onun için, Yalova'da balık ucuz mu pahalı mı sorusunun cevabını benim kadar siz de biliyorsunuz. Kimse Yalova'da balık ucuz demesin. Yalova'da balık pahalı. Konuyu gazeteye taşıyan arkadaşlarımıza da tavsiyem, çevre illere bakın, durumu göreceksiniz” ifadelerine yer verdi.