YTSO’dan Kenan Engin’e Destek! YTSO’dan Kenan Engin’e Destek!

2024 Paris Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz Cuma günü Türkiye saatiyle 20:30’da başlayan geçit töreni ile resmen start aldı. Açılış töreni, ilk defa stadyum dışına çıkarıldı ve Seine Nehrindeki geçit sırasında toplam 204 ülkeden binlerce sporcu açılış heyecanını yaşadı.
Ülkemizden 54 Kadın ve 47’i erkek olmak üzere 101 sporcumuz oyunlar boyunca mücadele vererek madalya arayacak.
En büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen Olimpiyatların özel izleyicileri bulunuyor. Bunlardan biri olan Gelecek Partisi Yalova Kurucu İl Başkan,ı Eczacı ve Müzisyen Kürşat Emre Çandır, organizasyona dair heyecanını resmi sosyal medya hesabından paylaştı. Çandır’ın Olimpiyat tarihine dair hakimiyeti dikkatlerden kaçmadı. 
“Olimpiyatlarda futbol önemli değil”
En çok ilgi duyduğu spor organizasyonunun Olimpiyatlar olduğunu söyleyen Çandır, “Bu sene Paris'te gerçekleşecek olan oyunlar, Türkiye ile yakın saat dilimi içinde olacağı için, gece yarısına kadar ayakta olmak zorunda kalmayacağım.  Bu seneki olimpiyatlarda ilgili öngörülerimi sizlerle paylaşmak isterim” dedi. Sıkışık takvim sebebiyle Olimpiyatlardaki futbol karşılaşmalarının birkaç gün önce başladığını hatırlatan Çandır, “Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de ülkeler genç takımları ile futbol karşılaşmalarına katılım sağlıyor. Aslında futbolun organizasyonda yer almasını doğrusu anlamlı bulmuyorum. Zira futbol artık bir olimpik branş olmanın çok ötesinde bir endüstridir. Birçoğumuz 2021 Japonya Olimpiyatları'nda futbolda altın madalyayı kim aldı desem bilmeyiz.
Fakat son Dünya Şampiyonu desem hep birlikte Arjantin deriz. Olimpiyatların zirvesi takım sporlarında basketbol, bireysel branşlarda 100 metre atletizm erkek ve kadın yarışlarıdır. Tüm Dünya pür dikkat, nefesini tutarak takip eder. Basketbolda ABD bu sene rüya takımla katılıyor. LeBron'lar, Durant'ler, Curry'ler... ABD altın madalyanın net favorisi. En büyük rakipleri son Dünya Şampiyonu Almanya. Plase Jokic ve Bogdanovic'li Sırbistan. Ne yazık ki Milli Takım elemeleri geçip yine olimpiyatlara katılamadı” ifadelerine yer verdi.
“Forma bir Zehra ile altın madalyanın en büyük adayıyız”
Voleybol branşı hakkında değerlendirmelerde bulunan Çandır, “Voleybolda erkeklerde ev sahibi Fransa altın madalyanın en büyük favorisi. En büyük rakibi de bence yine Polonya olur. Kadınlarda ise gözler Filenin Sultanları'nda olacak. Herkes Vargas ve Ebrar diyor ama ben Zehra diyorum.
Geçtiğimiz seneyi 1. Sırada tamamlayan Milli Takım, Zehra'nın sakatlığından dolayı sezona iyi başlamadı. Orta oyuncunun takım savunmasındaki önemi, Zehra'nın yokluğunda ortaya çıktı. Formda bir Zehra ile Milli Takım altın madalyanın en büyük adayıdır. Aksi halde bronz büyük başarı olur. Zira takım sporlarında olimpiyat tarihinde henüz madalyamız yok. Biz bronz alırsak altın için favorim Egonu'lu İtalya. Olimpiyatlarda su sporlarında ilk defa final yüzme şansımızın olduğunu belirten Çandır, “Yerli Phelps Emre Sakçı ve Kuzey Tunçelli ile yıllar sonra yüzümüz gülebilir. Harika bir genç jenerasyona sahibiz. Belki bu olimpiyatta olmasa da, önümüzdeki senelerde kürsü işten bile değil. Genel anlamda da önceki yıllardaki Michael Phelps, Ion Thorp, Lazto Cech ve Van de Hoogenband gibi star isimleri mumla ararız. Mayo değişikliğinden sonra kesilen rekorları da uzun mesafeler hariç beklemediğimi ifade edeyim” dedi. 
“Saatlerce konuşurum, hiç sıkılmam”
Olimpiyatların en önemli dalı olarak kabul edilen atletizm için Çandır, “ Saatlerce konuşabilirim. Hiç sıkılmam. 100 metrede tarihin en büyük yarışı benim için 1996 Atlanta idi. Donovan Bailey, Frenc Frederics ve Ato Boldon. Kazanan Kanadalı Bailey oldu ancak, Frederics ve Boldon'un isimleri dünya tarihine '' kaybederken kazananlar" olarak geçecekti. Bu olimpiyatlarda atletizmde erkekler yüksek atlama ve kadınlar 3 adım atlama dışında dünya rekoru beklemediğimi ifade edeyim. Rekorlar o kadar ileride ki, ancak tavşan atlet etkisiyle gelebilecek rekorların, Olimpiyat stresiyle koşacak atletlere çok uzak olduğunu düşünüyorum. Atletizm takımımızda Ersu Şaşma dışında madalya beklentim ne yazık ki yok. Ersu'nun da madalya için kendi en iyi derecesini yapması gerektiğini düşünüyorum. 5.90'lık bir atlayış bize gümüş ya da bronz getirebilir” ifadelerini kullandı. Ata sporumuz güreşte en az 2 altın madalya beklediğini vurgulayan Çandır, “Rıza'nın yokluğunda moraller bozuk. Ancak her şeye rağmen serbest ve grekoromende ve kadınlarda toplamda 4 madalya gelecektir. Umarım hepsi altın olur. Bir diğer madalya şansımızı da kadınlar Boksta görüyorum. İnşallah 3 madalya ki en az iki final bize harika bir netice olur. Bokstaki avantaj, yarı finali kaybetsek bile, 3-4 maçına çıkmadan alınacak bronz madalya. Bu açıdan önümüz açık. Gecen olimpiyatta 3 madalya aldığımız karate, ne yazık ki bu olimpiyat takviminde yer almıyor” ifadelerini kullandı. 
“En büyük hayalim Türkiye’nin madalya sıralamasında ilk 10’da olması”
Mete Gazoz ve arkadaşlarından en az bir kürsü beklediğini söyleyen Çandır, “Jimnastik diğer takım sporumuz. Geçtiğimiz olimpiyatta Ferhat Atacan ile bronzu kapmıştık. Bu olimpiyatta da en az bir kürsü bekliyorum. Ancak bu sefer madalyanın rengi ışıltılı bir sarı olacak inşallah” dedi. Olimpiyatlara dair hayalinin Türkiye’nin bir gün madalya sıralamasında ilk 10’da olmasını olduğunu belirten Çandır, “Bunun için de en az 10 ve üzeri altın madalya gerekiyor. Ne yazık ki, bu olimpiyatta da bu gerçekleşmeyecek gibi duruyor. Ne zaman ki Türkiye ekonomide, sanatta, teknolojide ilk 10'a girer, o zaman olimpiyatta da ilk 10'a gireriz. Olimpiyatta yıllardır ilk 10'da yer alan ABD, Çin, Rusya, Almanya, Japonya gibi ülkelerin ekonomik ve teknolojik gelişimlerinin de bu paralelde olması, bu durumun göstergesidir. Olimpik Milli Takımımız için sıralama tahminin 25-30.'luk arası, madalya tahminim ise toplamda 9 veya 10 madalya şeklindedir. Başarılar Milli Takım… Hoş geldin Olimpiyatlar…” diyerek paylaşımını sonlandırdı.
 

Kaynak: Haber Merkezi