Tahsin Becan Kısa Kısa Siyaset programına konuk oldu. İlk yasama yılını değerlendiren Yalova CHP milletvekili Becan, yaşadıklarını Yalova Gazetesine anlattı. Ticaret ve siyasetin birbirinden farklı olduğunu dile getiren Becan, hastane, iktidar partisi milletvekilleri ile ilişkilerini, eski hastane, Yalova’nın çınarları Çamlık otel ve Yürüyen Köşk, tasarruf tedbirleri, millet bahçesi, plajların işletmelere tarafından işgalleri ile ilgili yaşanan süreçler, trafik- belediyelerin durumu ve çok daha fazlasını KISA KISA SİYASET programında açıklama getirdi.

“Ankara'dan Yalova çok önemli değil, ufak bir il ama bizim için Yalova çok önemli”

İlk yasama yılının nasıl geçtiği sorusunu yanıtlayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Yoğun geçti, bizim de ilk vekilliğimiz olduğu için süreç nasıl işliyor onu öğrenmeye çalıştık. Ama kendi adıma boş durmadım. Yalova’nın her türlü sorununu, genel siyaset anlamında fikirlerini zaman buldukça da konuşarak dillendirdim. Hep şunu söylüyorum; Yalova Türkiye'nin en ufak illerinden biri ama sesi yüksek çıkan bir il. O anlamda Yalova’nın sorunlarını seslendirmediğiniz zaman Ankara'dan Yalova çok önemli değil, ufak bir il ama bizim için Yalova çok önemli. Onun için gücümüz yettiği kadar Yalova’nın dertlerini Yalova’da yaşayan insanlarımızın halkımızın sıkıntılarını orada dile getirmekle görevlendirildik. Onun için oy aldık. Ben de o anlamda elimden geleni yapıyorum. Tabi çok sıkı bir mücadele var. Orada şöyle bir mücadele var bizim tabi biz ticaretten gelmeyiz. Yıllarca Ticaret ve Sanayi Odasını yönettik. Her türlü partiden her türlü siyasi görüşten arkadaşları bir araya tutarak yönetmeyi becerdik. İşin zorunu yaptık ama siyaset tarafı öyle değil bu bütün partiler için söylüyorum. Bir taraf siyah diyorsa bir taraf beyaz diyor. Doğru bir noktada bütün partiler evet bu doğrudur, yararlıdır demiyor benim en çok üzüldüğüm noktalardan biri de bu. Bizim için doğru olan bu bir bakıyorsun karşı parti hayır diyor veya karşı parti bir şey diyor, doğru biliyorum. Biz diyoruz ki hayır, bu doğru bir şey gelmiyor bana. Belki siyaset budur. Siyasi siyasetçi olarak konuşmuyorum, şu anda ama doğrularda birleşmek gerektiğine inanıyorum. Bunu her seferinde her partinin vekiliyle de fırsat buldukça konuşuyor. Doğrularda birleşmek lazım, yoksa yazık bu halka. Bakın geçim zorluğu içerisinde değil mi? Yani o şartları düzeltmek için doğru bir tane ise çok zor şeyler değil. Esasında zor olan farklı partideki siyasilerin aynı noktada buluşabilmesini sağlamak. Bunu sağladığımızda her şeyi düzelteceğiz sorunumuz burada” dedi.

İktidar partisi milletvekilleri

İktidar partisinin milletvekilleriyle görüşüyor musunuz sorusunu yanıtlayan Becan, “Tabi tabi sık sık görüşüyoruz bana geliyorlar, ben onlara gidiyorum. Bir sorun olduğunda beraber çözüyoruz. Sağ olsun iki vekilimizle beraber birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şimdi şöyle bir sorun var, şöyle bir sorun var, sorun demeyeyim de Ak Parti iktidar partisi. İktidar partisinin vekilleri muhalefet olmadığı için çok fazla söz almıyor. Daha çok konuşanlar muhalefet partisi milletvekilleri olduğu için söz aldığı için onların sesi çıkmıyor gibi görünüyor. Öyle değil esasında onların grup başkanları konuşuyor. Durmadan her söz istediğinizde alamıyorsunuz ki sırayla. Bizim sayımız belli, bizden küçük partilerin sayıları belli. Hele en ufak partiler neredeyse günde beş kere konuşuyor. Uğraşırsanız size söz veriyorlar yeter ki isteyin” diye konuştu.

Yeni hastanede yaşanan sorunlar

Yeni hastanenin sorunlarıyla ilgili dava açacağınız sorusunu yanıtlayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Dava açmadık daha sonra sayın valimizle ilgilendi orayla başka bir müteahhit grubuna vererek oranın şu anda yapıldığını biliyorum. Fakat oranın tabii baştan gelen hatası şu. Belki biliyorsunuz hastane inşaatı yapılırken hastaneden çıkan hafriyat direkt oraya döküldü. O dökülen hafriyatta daha sonra düzeltildi yol yapıldı. Böyle bir şey olmaz. Bunun hastane inşaatı ile ilgisi yok tabii. O yolu yapanla ilgisi var. İnşaat mühendisiyim mesleğim o. Bir yol yapacağınız zaman bir kere zemin iyileştirmesi yaparsınız. Daha sonra zemin iyileştirmesi bittikten sonra yine demir kullanarak betonlu yol yapılır, toprak dökülür mü. O zamanla kayar gider. Onu valimiz yaptırıyor onarıyor, inşallah eskisi gibi olmaz. Hastane konusuna gelince biliyorsunuz hala afiliasyon imzası bitmedi. Bu ne demek çoğu kişi söylüyor söylüyor artık bunu herkes ezberledi ama yine tekrarlayacağım. Şu anki bakan değil ama eski bakana ben iki kere gittim rica ettim bütçeden sonra imzalayacağını söyledi. Bütçe geçeli neredeyse 6 ay oldu. Bu imzalanmadığı sürece o hastanede çalışan doktorlar, profesörler, hepsi üniversite bütçesinden maaşını alıyor.

Üniversite bütçesinden aldığı zaman profesörün örnek veriyorum. İstanbul Cerrahpaşa’da çalışıyor olsa afaki konuşuyorum. Tabii iki yüz bin lira maaşı varsa burada yüz bin lira oluyor. O zaman kaç ay bekler? Yarın öbür gün beklemiyor, gidiyor. Bu sefer de hastanemizde tabii ki bazı doktorlarımız var ama istediğiniz şekilde doktor yok. Ancak o imzalandıktan sonra o doktor açığı kapanacak. Bugün yarın derken bugünlere geldik derken Sağlık bakanımız değişti. Şimdi yeni bakanımıza mutlaka yeni yasama döneminde ben tekrar gideceğim. Onun arkasını bırakmıyorum Tabi Yalova için çok önemli. Hala Yalova’da ciddi hastalığı olan oraya buraya gidiyor. O zaman o hastaneyi oraya niye yaptık. Dünyanın parası harcandı. Bunun yanında geçen gün mecliste de yine seslendirdim.

Eski hastane var Çiftlikköy’de boşaltıldı, atıl duruyor. Bence orayı tekrar eski haline getirip Çiftlikköy ayrı bir hastane zaten lazım. Yani bir tek burada imza atılsa bile bu hastane artık Yalova’yı veya çevre illerden geliyorlar onların ihtiyacını karşılayamıyor millet randevu almakta zorlanıyor. Onun içinde Çiftlikköy’ün yine eski hastane olarak hizmete açılmasını istiyoruz. Herkes bir şey söylüyor ama tasarruf tedbirleri diye bir şey çıkardılar. Tasarruf tedbirleri kapsamında bir inşaatın yüzde yetmiş beşinden fazlası yapıldıysa devam ediyor. Böyle bir şart varken orayı yeniden yıkıp yapılabilir mi? mümkün değil. Orası için depremle ilgili ne bileyim sıkıntı var ise güçlendirilip bir an önce hizmete açmak en kolay yol. Mutlaka o şekilde düzenlenmesi lazım diye düşünüyorum. Bunu zaten tahmin ediyorum. Cuma günü ticaret odasında üç vekilimiz, İl Genel Meclisi başkanımız, Ticaret Odası başkanımız, Yalova’ya yön verenler diyeyim kısa bir toplantı yapacağız. Yalova’nın genel sorunları ile ilgili cuma günü onu düzenliyoruz. Bu cuma orada toplantı yapıyoruz. Bu konuda orada gündeme gelir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yalova’nın çınarları ve Çamlık Otel

Termal’de atıl vaziyette bulunan otelle ilgili de açıklamada bulunan CHP Milletvekili Becan, “Yalova’nın çınarları ve Termal’le ilgili çalışmamız zaten var. Oradaki oteli de yine ben mecliste dile getirmiştim yine uğraşacağım çünkü oradaki otel belki tabi sizler bilmezsiniz çok çok yıllar önce hafta sonu orada yer bulamazsınız doluydu. Canlı müzikler vardı çok güzeldi. Sonra ne oldu bitti kapandı. Yine yıllar geçti, bomboş duruyor ve çürüyor o bina. Yok dediler Sağlık bakanlığına bağlı yok Tarım bakanlığına. inşallah onu da bir yoluna koyacağız. Mutlaka özelleştirilip marka bir otele verilebilir. Nasıl Limak kuruldu? Termali termal yaptı Limak. Öyle bir marka otelle oranın canlanması lazım. Bugüne kadar niye beklemiştir akıl mantık alır gibi değil tabii." dedi. 

Yürüyen Köşk’ün durumu

Becan "Şimdi şöyle daha dün Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ile beraberdim aynı durumu ona da sordum. Ama direkt belediye ben başlayayım onarayım diyemiyor. Turizm bakanlığına bağlı biliyorsunuz. İzin almadan çivi bile çakamıyorsunuz, onlar uğraşıyorlar projeleri de hazır. İnşallah o izinlerini alınca en yakın zamanda bence şu anda ilk yapması gereken projelerden biri Belediyenin ki masasının önündeki ilk proje bu. Ya önce orayı düzelteceğiz hatta orada bir program yapılacak, onarımı bittiği anda Yalova’nın tanıtımı için bir program yapılacak." dedi. 

Tasarruf Tedbirleri

Tasarruf Tedbirlerine en çok ses çıkartan mecliste de sık sık gündeme getiren Becan, konuya dair fikirlerini şöyle açıkladı “ Tasarruf tedbirleri ile ilgili bir kere en büyük darbeyi basın aldı biliyorsunuz. Bu konuda ben bir kaç kere görüştüm, hatta benden sonra iki üç güne CHP’li milletvekili dillendirdi bunu. Yani tasarruf tabii ki doğru bir şey, Bugün hepimiz evimizde ne bileyim işte kullanmadığınız odanın elektriğini kapatırsınız, tasarruf budur. Kapattığınız zaman kimseye bir zararı yok. Bunun paranın olup olmaması ile ilgisi yok. Tasarrufu hep yapmak lazım, fakat tasarruf tedbirleri nasıl alındı üç yıl alındı. Yani üç yıl sonra seçim olduğunda tasarrufu kaldıracağız, bu bu demek. Artı tasarruf tedbiri alırken çerçevesini çıkarmanız lazım. Şimdi basından söz konusu, basına tasarruf tedbiri getirdiğiniz zaman kimseye bir faydası yok, zararı var. Ben yaptığım işi iyi ya da kötü, hangi kanalla anlatacağım? Bir kere beni kitliyorsun, artı bir sürü basın çalışanı var. Eminim şu anda beş kişi çalışan üçe indirmiştir. Bir kere istihdama zararı var. Basının kolunu kanadını kırdınız. Basın başka bir geliri yok ki. Tasarruf  tedbiri aldığınız zaman bir yere zarar vermiyorsanız yapın. Mesela diyebilirsiniz; on tane kurum var,  beşi birleşsin, araba varsa beşe indirin, Kime lazımsa o kullansın, faaliyeti engeller mi, engellemez tasarruf budur. Ama kalkıp sen oraya reklam faturası kesme, ilan kesme nasıl yaşayacağım?  Şimdi bunu dinlendirdik. Inşallah orada bir değişiklik olacak, daha tam netleşmedi. Başka yerleri de etkiliyor. Mesela kamu kurumlarında üniversitelerde şurada burada hastane servisi kaldırdı. Nasıl gidecek öğrenciler, çalışanlar her gün? Olmaz.

Bazen bir kanun çıkıyor, uygulanabilirliği yada uygulandığı zaman nerelere gideceğini incelemiyorlar. Kanun çıktıktan sonra bakıyorlar a bu yanlışmış bu doğruymuş ondan sonra düzeliyor." dedi. 

“Hesabını Sormak Lazım”

Çınarcık Esnaf Buluşmalarında esnaf sorularından biri de işletmelerin plajlara şezlong koyma arzusuydu. Avni Kurt konuya dair, plajlar kamunundur, halkındır koyamayız açıklamasında bulundu. Kanunun açık olduğunu belirten Becan, bir işletmenin şezlonglarına kaldırılmasına dair kararının mahkeme tarafından durdulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Millet bahçesi ile ilgili kaosoda açıklama getiren Yalova Milletvekili Tahsin Becan,

“Millet bahçesinden başlayayım. Millet bahçesinin Yalova’da yapılmasına başından beri, karar alındığı günden beri karşıyım. Niye karşıyım?  Şimdi bir İstanbul bir Ankara, evet insanlar beton blokları arasında boğulur vaziyette. Bir tane değil belki on tane yapılsın ihtiyaç var, ama şimdi Yalova gibi yerlere bakıldığı zaman  zaten yüzde yetmiş orman. Arabanıza bindiği zaman on dakikada Termal’desiniz. Millet bahçesinin kralı orada hazır. Kalkıp orayı millet bahçesi yapıp, dünyanın parasını harcayıp, gereksiz bir masraf ve gereksiz bir yatırım ve hala zaten olamadı, yarım kaldı. Bunlar yanlış. Bunların hesabını sormak lazım. Buna kim karar veriyor, hangi fizibilite ile? Buna ihtiyaç mı vardı. Bir şeye ihtiyaç varsa yapılır, yoksa yapılmaz ki” dedi.

Kenan Engin’den Kent Konseyi İçin Vizyoner Projeler ve Bütçe Önerisi Kenan Engin’den Kent Konseyi İçin Vizyoner Projeler ve Bütçe Önerisi

Çınarcık’ta Plaj Sorunu

 Şimdi orayı biliyorum. Geçen gün bizzat gittim. Oradaki tesis sahipleri oturdum, konuştum. Şimdi bu tabii Türkiye için alınan Bir tek Yalova İçin değil. Güneyde denize girmeniz için ciddi paralar veriyorsunuz. Girme daha iyi. Halka açık bir yer kalmamış, ama buradaki olay farklı. Şimdi burada şunu yapabilirler. Tesislede görüştüm, o deniz tarafı değil, otopark olarak kullandığı yerlere sezon sonunda buradaki tesisleri, kurduğunuz tesisleri, restoran kısımlarını, kara tarafını alın,  kumsalın tamamını sezlong haline getirin dediğiniz zaman tesis sahibi buna sahip çıkmıyor. Zaten on yıllık kontratları var, dört yılı kalmış. yani adamlar on yıl çalışacağım diye ciddi masraf yapmışlar. Bu işler sezonluk işler ticareti bilmeyen bunlardan anlamaz. Burada diğer güney tarafları gibi sezonumuz uzun değil ki, iki ay, oda hava güzel olursa. Şimdi iki aylık sezonda para kazanacak, dünyanın yatırımı yapmışlar, dışarıdan göründüğü gibi kolay değil o işler. Adamları zor durumda bırakmanın bir alemi yok. Orada yapılacak tek şey, sezon sonunda dediğim gibi tesislerinizin yerine kara tarafına alın,  bir dahaki dönemde kumsalın tamamını şezlonglara ayırıp hizmete devam edin demek lazım. Bunun bir tek oradaki tesis sahiplerine değil, Yalovaya faydası var.

Bugün oraya bakın. Kocaeli İstanbul orada, ekonominin bu kadar berbat duruma girdiği bir yerde. İstanbul’un biz arka bahçesiyiz. İstanbullu artık güneye Bodruma bilmem nereye giden sayısı o kadar az ki. En ucuzda olsa günübirlik gelip tatil yapacak yerlerden biri Çınarcık. Bunda dikleşmenin bir anlamı var mı? Yalova’nın ekonomisine zarar Çınarcık’a zarar.  Ki yapılan bir şey de yok orada. Yani söyleyeceksiniz tesisi oraya alacak. , İnsanları ters duruma düşürmenin bir anlamı yok.” dedi.

“Yoksa kağıt üstünde karar aldım, yık, boşalt, geç; bu çözüm değil.”

Çınarcık’ın turizmini canlandırmak için gerekli yatak kapasitesinin olmaması sorusuna ise Tahsin Becan şöyle cevapladı: “Kumsalda bir tane butik otel açılmış, gayet güzel  bu gibi tesislerin önünü açarsanız, onlarda yapılır. Ama onu niye yaptın, burayı yıkıyoruz yok kumsalı boşalt, dediği zaman nasıl olacak yani halka hizmet lazım. Şimdi orayı, tam boşalttığını düşün, sen orada denize girebilir misin? Şezlong yok, duş yok bir şey yok. Halkada açık bir yer yapılabilir. Alsın şemsiyesini gelsin tamamını kapatma, bunlar çözülebilir şeyler. Yoksa kağıt üstünde karar aldım, yık, boşalt, geç; bu çözüm değil.

Çiftlikköy, OSB’ler, Alt Yapı ve Su sıkıntısı

Çiftlikköy’e kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili, alt yapı ve su sıkıntısı yaşayan Yalova’da, Çiftlikköy OSB’lere hazır mı sorusunu değerlendiren Tahsin Becan, hazır olmadığını belirterek, Belediyelere çok iş düştüğünü belirtti. “Şu anda hazır mı? Değil. Burada belediyeleri çok büyük iş düşüyor. Çok ciddi planlama yapmaları lazım. Su konusuna gelince bir tane biliyorsunuz barajımız var. Allahtan kim var şu ana kadar su sorunu kolay kolay çekmedik. Hatta yıllar önce İstanbul'da su sorunu olduğu zaman biz buradan tankerle, denizden oraya su gönderiyorduk ama şimdi yalanın nüfusu arttı. Yalova Türkiye'de nüfusu en çok artan dördüncü il. Şimdi bunları göz önüne alarak, bir baraj projesi de var gündemde. O süre zarfında inşallah yapılacak. Zaten OSB’lerin tamamı bittiği zaman orada esas su ihtiyacı var, onların hazırlığı yapılıyor.

“Konut sorunu var”

“Ama sudan öteye oraya gelecek, ir sürü çalışan fabrikadaki personeller, işçiler, bunların konut sorunları var. Onun için oraya yakın belediyelerin şu anda en büyük sorunu. Hazırlaması lazım, planlamalarını yapması lazım. Konut sorununa konut ihtiyacına hazırlıklı olması lazım. Şurada en fazla tahmin ediyorum iki üç yıl sonra orada ciddi sayıda fabrika;  benim bildiğim kırk beş tane fabrikanın temelini atmıştık şu an biten vardır, devam eden vardır. iki üç yıl sonra orada kırk elli fabrika zaten başlayacak çalışmaya. Bunların faydaları da var, eksileri de var. Dediğim gibi çalışanların oturacağı konut ihtiyacı var, artı sosyal ihtiyaçları var artı orada kamyon tır trafiği yoğun olacak. Karayollarının veya bizim iç yollarımızın, onlara göre düzenlenmesi lazım. Yani buradaki en büyük ağırlık belediyelerde. Belediyeler bunu ön görerek, iki üç yıl sonra başına neler geleceğini iyi planlaması lazım. Ha bunları yaparsak Yalova bir Yalova olur, faydası olur.”

İkinci bir Yalova Kongresi Planlanıyor

Yakup Koçal döneminde Yalova Kongresi yapıldığını ve daha sonrasında büyük bir deprem yaşandığını, Yakup Koçal’ın deyimiyle o dönemdeki krizi Yalova Kongresi sayesinde yönettiklerini aktarmıştı. Tahsin Becan’a ikinci bir Yalova Kongresi yapılacak mı sorusuna olumlu baktıklarını ve bunu YTSO’da da dile getirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “ İkinci bir kongre Ticaret odasının gündeminde var, benim zamanımda da başlamıştı. Tahmin ediyorum kısa zamanda yapılacak, yapılması da gerekiyor. Çünkü biz hep tartışırız Yalova, turizm kentimi sanayi kentimi. Artık onu tartışmaya gerek yok. Yalova hiçbir şeyin kenti değil. Yalova’da hepsi var, karma. Çiftlikköy’e kadar sanayi oluşmuş artık onu değiştiremeyiz sanayi şehri. Ama Çiftlikköy’den Armutlu’ya kadar turizm ve eğitim kenti. Turizm konusunda konuşuyoruz. Çınarcıkta otel yok, Termal mahkemesi devam ediyordu bitti. Turizm bakanlığına geçti, Termal’deki bazı araziler. Şimdi tahmin ediyorum yakın zamanda ihaleye açılıp belki de marka oteller birkaç tane daha gelecek Termal’e. Yani  ne kadar yatırım yaparsanız, ne kadar turizmle ilgili tesis olursa gelenin sayısı artar. Tek bitiyor mu turizmle, Hayır.

Tahsin Becan Milletvekili Konuk Oldu

“Çiçek Festivali Olması Lazım”

 Yalova esasında çok güzel bir kültür şehri. Hep söylüyorum, çiçeği ile meşhur bir çiçek festivali olması lazım. Tahmin ediyorum en yakın zamanda yapılacak bu çalışmalar sürüyor. Kültür turizmini geliştirmek lazım. Üç tane folklör kulübümüz var. Çok da başarılılar. Iyi ki varlar. Yani Yalova dışarıdan dünyanın her yerinden insanlar geliyor gidiyor. iştte bunları geliştirmek lazım. Festivalleri geliştirmek lazım.

Özel üniversite

Hep söylediğim bir şey var. Inşallah ona özel uğraşacağım. Nerede olur bilmiyorum. Çiftlikköyde’mi olur. Bir özel üniversite Yalova’ya gerekli, bir devlet üniversitesi Yalova’ya yetmiyor. Bir tane Özel Vakıf Üniversitesi bir yerde yaptırabilirsek Yalova’yı o üniversitede ayağa kaldırabilir. “ dedi.

“Üç Oda Bir Salonuz”

Kültür sanat yönünden zayıf kalan Yalova için Tahsin Becana soru sorulduğunda, kendi çocuklarının gelmediğini ifade ederek şöyle dedi, “Üniversitesi okuyan çocuklarımız gelmiyor.  İstanbulda okuyor, benim de kızım. Onlar gelmiyor gelse ne yapacak, sıkılıyor dediğiniz gibi konser yok, tiyatro yok, gideceği yer çok sayılı üç oda bir salonuz. Onun için Üniversiteye gelen öğrencileri mutlu hissettirmek için mutlaka bir şeyler yapmak lazım. Bunu herkes biliyor ama ha bire konuşuyoruz, konuşmada kalıyor. Yalova esasında kültür ve festival şehri olsa, İstanbul’a da gitmezler. İstanbul zor şehir. Onun için  uğraşmak lazım. İnşallah hep beraber yapacağız.” dedi.

“Yalova değil küçük yerlerin kronik sorunudur”

Yalova’da herkes Yalova’yı çok seviyor, Yalova için konuşuyor ama kimse Yalova için bir şey yapmıyor, yapan içinde hemen eteğine basma durumu gerçekleşiyor sorusuna Becan, “Şöyle bir şey, söylüyorum, Yalova değil küçük yerlerin kronik sorunudur. Siz işiniz iyiyse bir grup iflas edersiniz diye içinden dua eder. Veya siyaseten bir yere  geldiyseniz sizi görmek için uğraşırlar. Bu küçük yerlerin hepsinde olan şeylerdir. Yani adını ne diyeyim, çekememezlik mi diyeyim. Aslında çok yanlış bir şey. Kaldı ki burada ne derler bu gemide hepimiz beraber değil miyiz? Beraberiz. Yalova’yı beraber yükseltirsek , senin işin artar, senin işin artarsa benim işim artar. Birbirimize o kadar bağlıyız ki. Inşallah bu kıt düşünceden kurtuluruz. Yalova biraz fazla o. İnsanlar birbirleriyle uğraşıyor maalesef.” dedi.  

“Yaz sonuna Kadar Süre Tanıdım”

Son sözlerini seçimlerden sonra belediyelerin durumunu değerlendiren Becan, “On dört belediyenin sekizini alarak gerçekten bir başarı elde ettik. Yani ben bunu sayın Özgür Özel ile de görüştüm. Türkiye birleşse dedim, dokuzuncu olamazdık, sınırı oydu bizim. Şimdi tabi sekiz belediye başkanı ile senkronize çalışmamız gerekiyor. Şimdi  daha yen yeni  kadrolarını oturtuyorlar.  Yaz sonuna kadar bir süre tanıdım, herkesten de bunu rica ediyorum zaten. Şimdi yaz sonundan sonra sekiz belediye başkanı neredeyse ayda bir üç ay bir, ne kadar gerekliyse toplanarak bazı şeyleri beraber götürmemiz lazım. Yani Yalovayı birlikte yönettiğimiz an, ortak aklı kullandığımız an, başarılı oluruz. Yoksa her belediye kafasına göre çalışırsa burada başarı çıkmaz. Hep bunu söylüyorum. Inşallah o şekilde çalışarak götüreceğiz. İyi de gidiyorlar, bazı eksikler yok mu var. Bunların çoğu ekonomik eksikler, para ile ilgili şeyler. İnşallah bunlar da çözülecek. Yani demin bir şey sordunuz ya millet birbiriyle uğraşmasa Yalova’da. Biz öyle çalışıyoruz vekillerle. Mesela vekiller olarak gerçekten siyaset gözetmeksizin hangi partiliymiş şuymuş buymuş. Yalova’nın vekilleri olarak çalışmaya çalışıyoruz. Böyle davrandığınız zamanda çözülmeyecek bir şey yok işte. Trafikten bahsediyorsunuz, çözmek çok kolay, elli kere söylüyorum. Yalova’nın girişine, çıkışına birkaç tane otopark düzenlerse, belli caddede gerçekten otopark yasağı getirirse, bizim ana caddelerimiz paralı otopark olmuş ya da ücretsiz. Böyle bir şey var mı?” dedi.

Trafik sorununa Tahsin Becan  Yorumu!

Becan, “Bugün İstanbulda diyorsunuz değil mi, yaşadım. Nişantaşın’da istediğiniz yerde ya da ne bileyim Taksim’de arabanızı bırakıp alışverişe gidebiliyor musunuz, gidemiyorsunuz. Bu kadar basit yasaklayacaksın, park edemeyecek. Kaldı ki Yalova’dan bir uçtan bir uca yürümek, 15 dakika. Herkes dükkanının önüne arabasıyla geliyor. Yalova’nın böyle bir alışkanlığı var. Onun için, otopark yasağı getireceksin, götürsün park yerine bıraksın. Alışkanlık başka bir şey değil, katlı olmak lazım. Götür kendi evinin önünde dursun ya da otoparkta dursun. Hatta çok atıl yerlerde. Ben Mehmet’e de söyledim. Ücretsiz otopark yapmak lazım, çünkü çok emekli var. Ben çok arabayı biliyorum, ara sokakta duruyor, belki aylarca. Adamın zaten mazot alacak parası yok, o araba orada duruyor. Ona deseniz ücretsiz hem de güvenlik içinde şurada otoparkımız var, koyar, zaten ay da bir kere ya biniyor ya binmiyor. Bugün yangın olsa ara sokaklara itfaiye giremiyor. Bu çok zor bir şey değil. Yıllardır ben her belediye başkanına da söyledim. Bu basit bir şey niye yapmadılar bilmiyorum. Yine aynı şeyi söylüyorum hep. Başka türlü trafik düzelmez ki.

“Siyaset Dediğiniz Ne ki..”

Siyasete bulaştığınız için endişeli misiniz? Sorusuna ise üç dönem YTSO başkanlığı yaptıktan sonra, artık milletvekilliği için kolları sıvadığını ifade eden Becan, “ Siyaset yapmak için siyasette olmadım. Ben üçüncü  dönem Ticaret Odası başkanlığını kazanınca dört sene daha ticaret odasına devam edeceğim dedim. Böyle bir şey olursa o zaman da iktidar olacağız hayali vardı. Hiç olmazsa bir yaptırım gücümüz oluruz. Yalova işte yatırımlar getirir Yalova!ya faydamız olur düşüncesiyle, dört sene odada çalışacağıma, dört sene burada çalışayım düşüncesiyle girdim. Yoksa siyaset yapayım. Ben esasında insanları siyasi görüşlerinden dolayı hiç ayıran bir yapım olmadı, hala da öyleyim.” dedi.

Özel Haber: Duygu Saral

Muhabir: Duygu Saral