Çiftlikköy Belediyesi, doğayı temiz tutmak ve çocuklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına dünya çapında yürütülen 'Plastiksiz Temmuz Hareketi'ne tam destek veriyor. Plastiklerin çevresel etkilerini ve geri dönüşüm sorunlarını vurgulamak amacıyla başlatılan bu harekete Çiftlikköy'den de anlamlı bir destek geldi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, doğayı ve çevreyi koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha vurgulayarak, halkı bu önemli harekete katılmaya ve destek olmaya davet etti.

“Küçük adımlar büyük değişimlere yol açar”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, "Plastiksiz Temmuz" hareketine katkı sağlayarak çevre dostu alışkanlıkların yaygınlaşmasını amaçladıklarını belirtti. Herkesi bu harekete destek vermeye davet eden Başkan Yele, konuşmasında şu çağrıda bulundu:

“Çiftlikköy Belediyesi olarak dünya çapında yürütülen Plastiksiz Temmuz Hareketi'ne destek veriyoruz. Siz de bu harekete katılarak doğamızı, çevremizi korumak adına büyük adımlar atabilirsiniz. Gelin, birlikte basit adımlarla büyük farklar yaratalım. Alışverişlerimizde bez torbalar kullanalım. Tek kullanımlık plastik ürünler yerine yeniden kullanılabilir ürünleri tercih edelim. Plastik atıklarımızı geri dönüşüme kazandıralım. Hep birlikte daha temiz ve yaşanabilir bir Çiftlikköy için el ele verelim.  Unutmayın, küçük adımlar büyük değişimlere yol açar.”

Plastiksiz Temmuz Hareketi

Tek kullanımlık plastik tüketimine karşı farkındalık uyandırmak amacıyla 2011 yılında dünya çapında başlatılan 'Plastiksiz Temmuz' hareketi, plastik kullanımının en aza indirilmesini hedefliyor. Bu hareket, sadece bir ay boyunca değil, tüm yıl boyunca plastiksiz kullanımını alışkanlık haline getirmeyi amaçlıyor.

Çiftlikköy Belediyesi’nden Eğitime Destek Çiftlikköy Belediyesi’nden Eğitime Destek

Kaynak: Haber Bülten