SİYASET

Başkan Kurt’tan İmamoğlu’na Destek!

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, siyasi yasak alacağı iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdi.

Türk siyasi gündemi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verileceği iddia edilen siyasi yasak ile çalkalanıyor. Başkan İmamoğlu’nun, YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verilmişti. İstinaf sürecinde olan dava dosyasının onanması durumda Başkan İmamoğlu, siyasi yasak ile karşı karşıya kalacak.

İmamoğlu’na gelebilecek olası siyasi yasağa ilişkin olarak Cumhuriyet Halk Partililer şimdiden açıklamalar gerçekleştirip duruma tepki göstermeye başladı. Bu kapsamda gerçekleştirilen açıklamalara Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt da katıldı ve adaletin bir gün herkese lazım olabileceğinin altını çizgi.

“Dava hukuki değil, siyasi zeminde ilerliyor”

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden Başkan İmamoğlu ile çektirdiği bir fotoğrafı paylaşarak düşüncelerini açıklayan Başkan Kurt, “Başından beri ‘hukuki’ değil, ‘siyasi’ bir zeminde ilerleyen davaya konu olan İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun sonuna kadar yanındayız. Bu dayanışma, hukuka ve demokrasiye sahip çıkma mücadelesinin ürünüdür. Bugün ayaklar altında çiğnenen, terazisi şaşan adalet, bir gün herkese lazım olabilir” ifadelerine yer verdi.