Derenin kötü kokusu, kirli görünümü ve sivrisinek problemleri, bölge sakinlerinin yaşam kalitesini etkiliyor. Sakinler, derenin son yıllarda kötüleştiğini ve bu durumun sağlık sorunlarına yol açtığını belirtiyor.
Siteden Nihat Bey, derenin Mayıs ayından itibaren kötüleştiğini, kokunun özellikle yağışsız dönemlerde arttığını ve derenin kenarlarının bakımsız olduğunu ifade ediyor. Derenin kötü durumu, sivrisineklerin çoğalmasına neden oluyor ve bu da çocuklarda alerjik reaksiyonlara yol açıyor. Ayrıca, kokunun astım ve bronşit hastalarını kötüleştirdiği belirtiliyor.
Sakinler, çöp ve pisliklerin dereye bırakıldığını ve yetkililere birçok kez başvurduklarını, ancak çözüme kavuşamadıklarını söylüyor. Belediyenin ilaçlama çalışmalarının yetersiz olduğunu vurgulayan sakinler, devlet yetkililerinden kapsamlı bir temizlik ve ıslah çalışması talep ediyor. Derenin temizliği için Ağustos ayında yapılacağı belirtilmiş olsa da, henüz bir gelişme yaşanmadığı belirtiliyor.

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karataş; Palamut Bolluğu Bekleniyor Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karataş; Palamut Bolluğu Bekleniyor

Yalova Gop Mahalle Balaban Dere Kotu Koku Sorun (2)Yalova Gop Mahalle Balaban Dere Kotu Koku Sorun (3)Yalova Gop Mahalle Balaban Dere Kotu Koku Sorun (1)

Muhabir: Duygu Saral