31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Türk siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı oldu. AK Parti, 2001 yılında kurulduğu günden son yerel seçimlere kadar Türkiye genelinde birinci parti konumunu sürdürmüş ve vatandaşların oylarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve Türkiye’deki belediyelerde çoğunluğu sağlamıştı. 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen Yerel Seçimlerinin ardından AK Parti, Türkiye genelinde ikinci sıraya düştü ve bu durum şok etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geleneği bozmayarak seçim gecesi balkon konuşması yaptı ve vatandaşların tercihine saygı duyduğunu belirterek çalışmalarına devam edeceklerini söylerken,  parti içinde değişim işaretini yaktı. Geçen ayların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden sonra verdiği mesajı yineleyerek parti içerisindeki yönetim kanadında değişiklik yapacağını söylemeye devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği değişim işaretinin ardından AK Parti’nin Yalova’daki durumu merakla bekleniyor. AK Parti’nin Türkiye genelinde gerçekleştireceği İl Başkanlıkları Seçimleri Yalova’da da gerçekleşecek. Geçtiğimiz Mart ayında Milletvekili Seçimleri için AK Parti’nin İl Başkanlığından istifa eden Muğlim Bağatar’ın yerine İl Başkanı olarak atanan Umut Güçlü’nün devam edip etmeyeceği ve farklı adayların çıkıp çıkmayacağı Yalova kamuoyu tarafından takip ediliyor.

Akyol, Yalova Projelerini Erdoğan’a Anlattı Akyol, Yalova Projelerini Erdoğan’a Anlattı

Umut Güçlü Aday Olacak Mı?

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ile yerel seçimlerin ardından gerçekleştirdiğimiz röportajda İl Başkanlığı’na aday olup olmayacağını sormuştuk. Konuya ilişkin olarak Başkan Güçlü, “Sayın Cumhurbaşkanımız seçim sonrası bir balkon konuşması yaptı. Arkasından Genel Merkezimizde basına açık olarak değişim mesajının verildiği bir açıklama daha yaptı. Gerek İl Başkanlarımız konusunda, gerek Ankara’daki Merkez Karar Yönetim Kurulu konusunda, gerek partimizin üst yönetiminin kademelerinde, gerek bakanlıklarda bu taktir hakkı sadece ve sadece Sayın Genel Başkanımız ve Türkiye’yi yöneten Cumhurbaşkanı’na aittir. Ben buraya atamayla geldim. Normal şartlarda bir kongre olacaktı fakat önümüzde iki seçim olduğu için Olağanüstü kongre yaptık. Biliyorsunuz bizim bundan sonra olağan kongrelerimiz var. Allah kısmet ederse Genel Merkezimizde olağan kongre olacak. Olağan Kongrelere gitmek için de belde, ilçe ve il kongrelerimiz olacak. Bunula alakalı takvimi henüz Genel Merkezimiz bize iletmedi.

16 Temmuz'da Ankara’da tekrar bir İl Başkanları toplantımız olacak. Büyük bir ihtimalle bu süreç orada bize anlatılacak. Bizim buradaki göreve devam edip etmememiz de Sayın Cumhurbaşkanımızın taktirlerindedir. Çünkü kendisi bire bir İl Başkanlarıyla görüşme yapıyor. Biz bu süreç içerisinde AK Parti’ye hizmet etmeye çalıştık. Genel seçim vardı ve Yalova turuncu kısımda kaldı. 3 Milletvekilinin 2’sini aldık. Arkasından yerel seçime girdik ve böyle bir sonuç ortaya çıktı. Görevimize devam et derslerse 4 sene boyunca iyi bir muhalefet yapıp Yalova’mıza bir şeyler katmaya çalışacağız. Eğer görev ile alakalı yeter derlerse de yine AK Parti İl Başkanı Umut olarak buradan kalkıp işimize bakacağız ve yine bütün gönlümüz, sevdamız, desteğimiz her zaman olduğu gibi AK Parti’ye olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti’nin Yalova’daki yönetim kademesinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki süreçte belli olacak. Biz de Yalova Gazetesi olarak ortaya çıkan gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takipte kalın.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel