Kocaderespor’u Play-Off finalinde 2-1 yenen Samanlıspor 1. Amatör Kümeye yükselen son takım olmuştu. Yeni sezonda 1. Amatör Kümede tam 18 takım mücadele edecek.

İlimizde büyükler kategorilerinde futbol sezonunun sona ermesiyle birlikte 1. Amatör Kümede 2024-2025 sezonunda Süper Amatör Kümeden düşen iki, 2. Amatör Kümeden yükselen 5 ve 1. Amatör Kümede kalan 11 takımla birlikte toplam 18 takım yer alacak.

Şampiyondan Başhekime Ziyaret Şampiyondan Başhekime Ziyaret

Yalova Birinci Amator Kume Futbol Takim Belli (4)

2023-2024 sezonunda Süper Amatör Kümede son iki sırayı alan Yenimahallespor ile Hersekspor 1. Amatör Kümeye düşmüştü. Bu sezon büyük bir çekişmeye sahne olan Play-Off sistemiyle heyecan dolu maçlara sahne olan 2. Amatör Küme A Grubundan Yalova Çotanaklarspor ve Kirazlıspor ile B Grubundan 1973 Tokmakspor ile Yalova Üniversitesi normal sezonu ilk iki de bitirerek 1. Amatör Kümeye yükselmişti. Play-Off maçları sonrasında Samanlıspor’da üst lige çıkmıştı.

Bu takımlarla birlikte 1. Amatör kümede kalmayı garantileyen Soğucakspor, Kaytazdere Belediyespor, Termal Belediyespor, Coşkunspor ve Doğanspor ile Anadoluspor, Acarspor, Çalıca Gençlik, Çavuşçiftliği Kültürspor, Demirspor ve Doğuşspor’da yeni sezonda 1. Amatör Kümede yer alacak takımlar olacak.

Yalova Birinci Amator Kume Futbol Takim Belli (1)-1

Yalova Birinci Amator Kume Futbol Takim Belli (3)

Yalova Birinci Amator Kume Futbol Takim Belli (1)

Kaynak: Haber Merkezi