SPOR

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kura Çekimi Yapıldı

Yeşil Yalova FK’nın mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kura Çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törenle yapıldı.

Orhan Saka Konferans Salonu'nda düzenlenen kura çekim törenine TFF 1. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Süper Lig'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz, TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, Ziraat Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Erdinç Erdoğan, TFF Sportif İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, TFF Lig Yönetimi Direktörü Besim Yalçın ve TFF Protokol Direktörü Mustafa Baltacı ile kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı. Kulüp başkanları ve temsilcileri tarafından gerçekleştirilen kura çekimine TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin ile TFF Lig Yönetimi Direktörü Besim Yalçın eşlik etti.

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda, 1. Eleme Turu müsabakaları sonucu tur atlayan 16 takımın yanı sıra Nesine 2. Lig'den 18, Nesine 3. Lig'den ise 30 olmak üzere toplam 64 takım mücadele edecek. Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre 8, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde oynanacak, müsabaka programı ise daha sonra ilan edilecek. Müsabakalar, kurada küçük numarayı çeken takımların sahasında oynanacak ve galip gelen 32 takım tur atlayacak.


"Bu turnuvanın Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmasını temenni ederim"

Kura çekiminin öncesinde açılış konuşmasını yapan TFF 1. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Süper Lig'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz, "Değerli misafirler ve futbol ailesinin kıymetli üyeleri, Ziraat Türkiye Kupası'nın 2024-2025 Sezonu 2. Eleme Turu Kura Çekimi için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Türk futbolunun en köklü ve en heyecan verici organizasyonlarından biri olan bu kupa, ülkemizin dört bir yanındaki takımları bir araya getirerek, futbolun güzelliğini ve birleştirici gücünü hepimize bir kez daha hatırlatıyor. Bu sezon da büyük mücadeleler, sürpriz sonuçlar ve unutulmaz anlarla dolu bir turnuva bizleri bekliyor. Ziraat Türkiye Kupası, sadece Süper Lig ekiplerinin değil, alt liglerde mücadele eden takımlarımızın da kendilerini gösterme fırsatı bulduğu ve futbolda her şeyin mümkün olduğunu bizlere defalarca kanıtlayan bir platformdur. Futbolun ruhu, her takımın kazanma umuduyla sahaya çıktığı bu turnuvalarda en saf haliyle yaşanır. Unutmayalım ki, her maç bir hikaye, her tur bir efsane yaratır." ifadelerini kullandı.


Ziraat Türkiye Kupası'nın kulüplere sağladığı gelirle ilgili alınan kararlar doğrultusundaki değişikliklere dair bilgi veren Otyakmaz, "Ziraat Türkiye Kupası'nda 2024-2025 sezonu için yayıncı kuruluş ile yapılan anlaşma kapsamında, sezona ait naklen yayın bedeli, % 10 TFF payı ve %2 organizasyon bedeli vardı. Bu bedele dahil olan %10 TFF payının ve %2 organizasyon bedelinin, ayrılmadan ödül dağıtım havuzunda tutularak tamamının dağıtılacak ödül bedeli olarak belirlenmesi kararını verdik. Ayrıca yayın gelirinin ilk turdan itibaren dağıtılmaya başlanması yönünde karar aldık ve bunu uyguladık. Bununla birlikte Ziraat Bankası'na da en başından beri vermiş oldukları destekten ötürü, Sayın Müdürümüz de burada, kendilerine Türk futboluna yapmış oldukları katkılardan dolayı şükranlarımızı sunmak istiyorum." şeklinde konuştu.


Bütün müsabakalarda centilmenliğin ön plana çıkacağı ve tüm futbolseverlerin hafızalarında yer edecek bir turnuva temennisinde bulunan Otyakmaz, "Tüm katılımcı takımlarımıza başarılar diliyorum. Fair-play ruhuna yakışır, centilmence mücadelelerin sergilendiği bir turnuva olmasını, bu turnuvanın Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmasını ve futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatmasını temenni ederim. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygıyla selamlıyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Mecnun Otyakmaz'ın açılış konuşmasının ve TFF Lig Yönetimi Direktörü Besim Yalçın'ın teknik bilgilendirmelerinin ardından gerçekleştirilen kura çekimiyle Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu eşleşmeleri belirlendi.


"Kura çekimi, Türk futbol ailesi ve takımlarımıza hayırlı uğurlu olsun"

Kura çekiminin sonrasında kapanış konuşmasını yapan TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, "Sayın başkanlarım, değerli kulüp yöneticilerim, kura çekimi Türk futbol ailesi ve takımlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Saygılarımı sunuyorum, iyi bir sezon geçirilmesini diliyorum." temennilerinde bulundu. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.