Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Yürüyen Köşk, Yalova’yı ziyaret edenlerin en gözde ziyaret noktalarından biri olmaya devam ediyor. Yıl boyunca binlerce kişiyi ağırlayan Yürüyen Köşk, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye ve Dünya’da çevre bilinci oluşturmak adına ortaya konan en önemli eserlerden biri olma özelliğini de koruyor.

Her gün Yalova’nın tanıtımına farklı etkinlikler ve programlarla ev sahipliği yapan Yürüyen Köşk, bir süredir bakımsızlığı ile hem Yalovalıların hem de ziyaretçilerin tepkisini topluyor.

Yürüyen Köşk’ün Marmara Denizi’ne açılan kapısı olan iskelesinin atıl bir şekilde bırakılması ve kullanılamayacak durumda olması, köşkün duvarlarında sıva dezenformasyonlarının görülmesi ve binanın korkuluklarının çürümeye başlaması sonucu vatandaşlar yetkililerin konuya el atmasını talep ediyorlar.

Yalova Yuruyen Kosk Haber Gazete Manset (3)

YTSO’dan Kenan Engin’e Destek! YTSO’dan Kenan Engin’e Destek!

Ön Hazırlıklar Yapılıyor

Yalova’nın simgesi olan Yürüyen Köşk’ün Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altında olması nedeniyle Yalova Belediyesi gerekli izinleri almadan binaya herhangi bir iyileştirme gerçekleştiremiyor.

Edinilen bilgiye göre Yalova Belediyesi, Yürüyen Köşk’ün üst kat korkuluklarının bakımı için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na izin yazısını yazdı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu da Yalova Belediyesi’nin konuyla ilgili başvurusunu onaylayarak, Temmuz ayı sonu itibari ile Yürüyen Köşk üst kat korkuluklarının bakımına onay verdi. Bakım çalışmalarının yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Yalova Yuruyen Kosk Haber Gazete Manset (5)

İskelenin Yapım Projesi Hazır

Yürüyen Köşk’ün Marmara Denizi kıyısında bulunan ve vatandaşların sıklıkla kullandıkları iskelenin tadilatı ile ilgili projenin hazır olduğu, bu projeyle ihaleye çıkılacağı öğrenildi. İhale aşamasının ardından ihaleyi alan firmanın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan tadilat için onay alma süreci başlayacak ve gerekli izinler yüklenici firma tarafından alındıktan sonra tadilat başlayabilecek. Sürecin ne zaman başlayacağı ve tadilatın ne kadar süre de tamamlanacağı merak konusu.

Yalova Yuruyen Kosk Haber Gazete Manset (2)

“Belediye’nin Masadaki İlk Projesi”

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz röportajında Yürüyen Köşk konusunun takipçisi olduğunu belirtti.

Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ile bu konu hakkında görüştüğünü belirtirken, “"Şimdi şöyle daha dün Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ile beraberdim aynı durumu ona da sordum. Ama direkt belediye ben başlayayım onarayım diyemiyor. Turizm bakanlığına bağlı biliyorsunuz. İzin almadan çivi bile çakamıyorsunuz, onlar uğraşıyorlar projeleri de hazır. İnşallah o izinlerini alınca en yakın zamanda bence şu anda ilk yapması gereken projelerden biri Belediyenin ki masasının önündeki ilk proje bu. Ya önce orayı düzelteceğiz hatta orada bir program yapılacak, onarımı bittiği anda Yalova’nın tanıtımı için bir program yapılacak." dedi.

Yalova Yuruyen Kosk Haber Gazete Manset (1)

Yalova Yuruyen Kosk Bakimsizlik Isleke Dis Cephe Catlak Bahce Duzenleme (4)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel