SPOR

Yeşil Yalova FK, Yeni Çan Spor ile Karşılaşıyor

Ziraat Türkiye Kupası'nın 1. Eleme Turu eşleşmeleri belli oldu. Yeşil Yalova FK, bu turda Çanakkale temsilcisi Yeni Çan Spor ile karşı karşıya gelecek.

Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu Kura Çekimi, Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Lig Yönetimi Direktörü Besim Yalçın ve Profesyonel Maç Planlama Müdürü Serkan Karasakaloğlu'nun katılımıyla yapılan kura çekimi sonucunda 1. Eleme Turu eşleşmeleri belirlendi.

İlk eleme turu karşılaşmaları 10-11-12 Eylül 2024 tarihlerinde oynanacak. Kupada heyecan, bu maçlarla birlikte başlayacak. Türkiye Kupası'nda eleme turları 5 etap halinde gerçekleşirken, 4 grupta toplam 24 takım mücadele edecek. Bölgesel Amatör Ligi’nde 9. Grupta mücadele verecek Ziraat Türkiye Kupası’nda ise rakibi Yeni Çan Spor ile karşılaşacak Yeşil Yalova FK, kritik maçta sahadan galip gelerek güçlü bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

“Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz”

Teknik direktör Özcan Sert kura çekimlerinin ardından yaptığı açıklamada, “Bu sezon için Ziraat Türkiye Kupası statüsünde bir değişiklik oldu. Geçen sezon BAL takımları ilk etapta başlıyordu. Bu sezon ikinci ligten düşen takımlar ve üçüncü ligtende 11 ve 12. Sırayı alan takımlarda bu torbaya girdi. Federasyon torba sistemine geçmişti. Yakın mesafeler bu kura çekimini yapmıştı. Bizde Bursaspor ya da Yeni Çan Spor’u tahmin ediyorduk. Bizim için rakip ismi önemli değil, Bursaspor çok büyük bir camia. Bursaspor’a da gitseydik gerekeni yapacaktık. Yeni Çan’la da oynarken gerekeni yapacağız. Kendi sahamızda, kendi seyircimiz ile birlikte sezon açılışı gibi bir müsabaka olacak. Hazırlık döneminin dördüncü haftası biterken oynayacağımız bir maç olacak. Tabii ki fiziksel ve oyunsal eksiklerimiz olacak ama biz lige hazırlanırken bir yandan da kupaya hazırlandık.

Ziraat Türkiye Kupası’na en azından ligde oynayacağımız oyunun %80’ini yetiştirip fiziki kısmında da 90 dakikayı çıkartabilecek bir seviyeye takımımızı getirmek istemiştik. Çan Spor’da geçen senenin en dirençli ve en sürprizli takımlarından biriydi. Bu sezonda ona benzer genç, dinamik, mücadele gücü yüksek, rakiplerini bozmaya yönelik bir takım yaptıklarını duyduk. Sezon başlangıcı için güzel bir maç olacağını ümit ediyorum. Biz kupada tur atlamak istiyoruz. Bunun için hazırlıklar yaptık. Sezona güzel başlamak istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüz ve kapasitemizde var. Bizim için sezon öncesi en ciddi hazırlık maçı olacak. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bütün takımlara başarılar diliyorum” dedi.