EĞİTİM

Yeni Eğitim Yılı Törenle Başladı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama haftası, Yalova Cumhuriyet Meydanında yapılan tören ve Rahmi Tokay İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinlikle start aldı.

Yalova’da yeni eğitim dönemi 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlarken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tören ve etkinlikler düzenlendi. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama haftası, Yalova Cumhuriyet Meydanında yapılan tören ve Rahmi Tokay İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinlikle start aldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından meydandaki tören sona erdi. Günün ikinci programı Rahmi Tokay İlköğretim Okulunda yapıldı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yaptı. Akmeşe, “Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Protokolün değerli üyeleri, Değerli Öğretmenlerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, yeni eğitim yılının hazırlıklarıyla geçen döneminin ardından bu yılki İlköğretim Haftası'nın açılışında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İlköğretim Haftası, geleceğimizi oluşturan evlatlarımızın yetişmesine eşlik öğretmenlerimizin ve velilerimizin buluştuğu önemli bir sürecin başlangıcıdır. Bu özel günün, eğitimdeki başarılarımıza yeni bir ivme kazandırmasını temenni ediyorum.

Her bir çocuğumuzun potansiyelini ortaya çıkarmak, onların eğitim yolunda sağlam adımlar atmalarını sağlamak, hepimizin ortak hedefidir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür” sözü de eğitimin önemini vurgulaması bakımından önemlidir.

Bizler eğitimciler olarak her zaman olduğu gibi milli ve manevi değerlerine sahip, nitelikli, kendine güvenen, üreten, yerel ve evrensel değerlerin farkında olan bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu yıl, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, eğitim sistemimizde önemli bir dönüşüm sürecine girmiş bulunuyoruz. Yeni müfredat ile "beceri" temelli sadeleştirilmiş ve derinlemesine öğrenme yaklaşımı geliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bireyin ve toplumun ihtiyaçlarına göre öğrencilerimizin çok yönlü bakış açısıyla gelişimlerini hedefleyen aynı zamanda öğrencilerin farklı beceri alanlarında kendilerini geliştirmelerine imkan sunan bütüncül bir eğitim modelidir. Öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerini de destekleyen bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bir ülkenin geleceği, iyi yetişmiş bireylerin ellerinde şekillenir.

Geçtiğimiz eğitim yılında olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin katılımıyla yerel projelerimizi hayata geçirerek ulusal projelere daha fazla katılımı ve başarıyı hedeflemekteyiz. Yine 2023-2024 eğitim öğretim yılında uyguladığımız Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) ile okullarımızda yürütülen ve öğrencilerimizin akademik, duygusal ve sosyal gelişimlerini destekleyen etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmalarına bu yıl da devam edeceğiz. 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlarken, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin vizyonu doğrultusunda, eğitimdeki hedeflerimize ulaşmak için hep birlikte çalışacağımıza olan inancımızı yinelemek istiyorum. Akademik, sosyal ve ahlaki başarıyı hedefleyen bu yolculukta, hepimizin katkısı büyük önem taşımaktadır.

Her bir öğrencimiz, veli ve öğretmenimiz bu süreçte önemli bir rol oynamaktadır. Yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiamıza başarı, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm öğrencilerimize başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum. Hep birlikte daha aydınlık bir geleceğe yürümek dileğiyle, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.

Vali Kaya, ‘Her yeni eğitim yılı yeni başlangıçlar, yeni fırsatlar demektir’

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Ak Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol’un konuşmalarının ardından söz alan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Bugün, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına büyük bir heyecan ve umutla başlıyoruz. Her yeni eğitim yılı, sadece öğrencilerimiz için değil, tüm toplumumuz için yeni başlangıçlar ve fırsatlar demektir. Geleceğe yürüdüğümüz bu yolda, bugünün gençleri yarının liderleri olacak ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaklar. Bu yeni dönemde en önemli vizyonlarımızdan biri, Cumhurbaşkanımız tarafından işaret edilen Türkiye Yüzyılı hedefleridir. Türkiye Yüzyılı’nın inşasında en büyük gücümüz, nitelikli, özgüvenli ve donanımlı bir nesil yetiştirmektir. Maarif Modelimiz, evrensel değerlerle donatılmış, köklü medeniyetimize yaslanan, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu çerçevede, çocuklarımıza doğru bilgi ve becerileri kazandırarak, onları yalnızca mesleklerinde değil, aynı zamanda hayatın her alanında başarılı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmek zorundayız.

Sevgili öğrenciler, eğitim sadece akademik başarıdan ibaret değildir. Sizler, hayat boyu sürecek öğrenme yolculuğunuzda, sosyal beceriler, etik değerler ve çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirerek, kendinizi sürekli olarak yenileyeceksiniz. Bu nedenle, bizler de sizlere en doğru bilgiye ulaşmanın yollarını göstermek, eleştirel düşünce ve analiz becerilerinizi geliştirmenize katkı sağlamak için buradayız. Değerli eğitimcilerimiz ve velilerimiz, Yalova ilimizin eğitimdeki başarılarını daha da ileri taşımak için Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) çerçevesinde kapsamlı bir yol haritası belirledik. Amacımız, her çocuğumuzun yeteneklerine ve potansiyeline uygun bir eğitim almasını sağlamak ve böylece ilimizdeki eğitim kalitesini yükseltmektir. YEGES, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimini desteklemek ve modern eğitim yöntemlerini yaygınlaştırmak adına somut adımlar içermektedir. Bu stratejiyi hep birlikte hayata geçirerek Yalova’yı eğitimde örnek bir şehir haline getireceğiz.

Sevgili öğrenciler, öğretmenleriniz ve aileleriniz sizin en büyük destekçilerinizdir. Yalova, eğitimde Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda ilerlerken, sizler de bu başarı hikayesinin önemli birer parçası olacaksınız. Yalova’nın gücüne güç katacak, ülkemizin geleceğine damga vuracak bilgi ve becerilerle donanarak, Türkiye Yüzyılı’nın gençleri olarak bu hedefe yürüyorsunuz. Yaz döneminde ilimizi ve okullarımız hazırlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve fedakarca çalışan okul yöneticilerimize ve diğer personele emekleri için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılarla dolu bir yıl diliyorum. Hep birlikte daha güçlü ve daha aydınlık bir geleceğe” ifadelerini kullandı.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın konuşmasının ardından Rahmi Tokay İlköğretim Okulu 4-B Sınıfı öğrencisi Eslem Aslan, ‘İlköğretim Haftası’ isimli şiirini okudu. Rahmi, Tokay İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin Kırklareli yöresine ait halk oyunu gösterisinin ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı ve sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.