Yalova Basın Birliği Başkanı Erhan Erdoğan, Armutlu ilçesinde denizde kaybolan 2 kişinin arama kurtarma çalışmaları sırasında DHA muhabiri Zehra Baykal’a yapılan saldırının asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Erdoğan, denizde kaybolan 2 kişinin yakınları tarafından acımasızca darp edilen Yalova Basın Birliği üyesi Zehra Baykal’a yapılan saldırıyı “akıl tutulması” olarak değerlendirdi. Türkiye’de tek işi kamuoyunu bilgilendirmek, gelecekte böyle üzüntü yaşatan olayların tekrarlanmaması için toplumu bilinçlendirmek olan gazetecilere yapılan saldırıların bir yenisinin daha Yalova’da yaşanmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Erdoğan, çirkin saldırıyı şöyle anlattı:

“Meslektaşımız Armutlu ilçesindeki yaşanan talihsiz olay sonrası gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarını haberleştirmek adına bölgeye gitmiştir. Arkadaşımız, aracından indikten sonra, aranan şahısların yakınlarından oluşan yaklaşık 10-15 kişilik grup tarafından çevrelenmiş ve ne olduğunu anlayamadan darp edilmeye başlanmıştır. Meslektaşımız daha sonra hastaneye kaldırılmış ve ardından saldırganlar hakkında şikayetçi olmuştur.”

Yalova Basin Birlik Baskan Dha Muhabir Gazeteci Saldiri Kinama (2)

“Küpesi çekilerek kulağı yarılan ve 7-8 dikişle müdahale edilen ve birçok yerinden darp edilen Zehra Baykal’a yapılan saldırıyı ‘aile ve yakınları’ acılı diyerek, anlamaya, hoş görmeye çalışmak bu toplumuzun en büyük hastalığıdır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yücel Coşkun Hala Bulunamadı Yücel Coşkun Hala Bulunamadı

“Acınızı anlıyor ama gazeteciye olan şiddeti asla kabul etmiyoruz. Niye mi; ‘Rica minnet, yalvar yakar’ bilgi aldığımız ve bu olayı anlamamızı bekleyen ilgililere önce şu soruları sormak istiyorum, kano kiralık mıydı? Kiralıksa can yeleksiz mi kiralanıyordu? Can yeleği varsa yeterli kriterlere sahip miydi? Can yeleksiz kiralanıyorsa ve bunun kanunda yeri yoksa bu bir cinayette teşebbüs veya cinayet değil midir? Bölgede kano kullanılıyor, bunların denetimlerini kim yapıyor ve ne kadar denetleniyor? Olay sonrasında kiralama şirketi can yeleği vermediyse konuyla ilgili biri gözaltına alındı mı? Can yeleği varsa ve Velev ki, şahıslar kendilerine ait kanoyu kullanıyor, her kafasına esen istediği gibi denize açılabiliyor mu onu da bilemiyoruz, soramıyoruz çünkü darp ediliyoruz.”

“Bu haberleri yapalım ki başka acılar daha yaşanmasın”

Herkes bir şekilde bizi günah keçisi ilan etmeye çalışsa da biz haberler yaparak, kamuoyunu aydınlatmaya, ortada bir ihmal, suç varsa onu ortaya çıkarmaya, ilgili organları harekete geçirmeye yılmandan, bıkmadan devam edeceğiz. Siz bize saldırıyorsunuz ama bizim yaptığımız iş acı tecrübelerden dersler çıkartmak. Bilin ki bu ve benzeri haberler, bir anne, bir baba, bir eş, bir çocuk, bir kardeş daha ailesinden kopmasının önüne geçecek, insanları bilinçlendirecek yegane bir şey. Biz bu haberleri yapalım ki başka acılar daha yaşanmasın” 

YBB; Acınızı Anlıyor Ama Gazeteciye Olan Şiddeti Asla Kabul Etmiyoruz YBB; Acınızı Anlıyor Ama Gazeteciye Olan Şiddeti Asla Kabul Etmiyoruz

Kaynak: Haber Merkezi