SPOR

Yalovaspor Basketbol’da Milli Sevinç

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi(BSL)’nde zorlu mücadelesine devam eden Yalovaspor Basketbol şu sıralar Milli sevinç yaşıyor.

Şehrimizde basketbola önemli yatırımlar yapan Yeşil Kırmızılı ekibin bu sezonki uzun rotasyonunu oluşturan Sloven oyuncu Martin Krampelj ve Çekyalı Martin Peterka ülkelerinin Milli takımlarına davet edildi. Her iki oyuncu da 22-25 Kasım 2024 tarihlerinde ülkelerinin oynayacağı EuroBasket 2025 Eleme Grubu maçları için belirlenen aday kadroda yer aldı.

Yalovaspor Basketbol ile bu sezon 3 maçta da forma giyen Martin Peterka 32 dakika ortalama süreyle parkede kalırken şuana kadar 10.33 sayı, 4.00 ribaunt, sakatlığı nedeniyle 1 maç kaçıran Martin Krampelj ise 25.04 süre ortalamayla 11.50 sayı, 3.00 ribaunt 1.50 asistlik istatistik yakaladı. Her iki oyuncu da 26 Ekim Cumartesi günü 90. Yıl Spor Salonunda oynanacak TOFAŞ maçında en büyük kozlarımız arasında yer alacak.

“Jaylen Johnson Yalova’ya Geldi”

Öte yandan hafta sonunda ilk galibiyetini arayacak olan Yalovaspor Basketbol’un son transferi Jaylen Johnson Yalova’ya geldi. Sezona İsrail’de Hapoel Hafia’da başlayan Amerikalı oyuncuyu İstanbul Havalimanında kulübün medya sorumlusu Emre Eryılmaz karşıladı. İlimize gelen başarılı pota altı oyuncusu ilk antrenmanına çıkarken, 26 Ekim Cumartesi günü oynanacak TOFAŞ maçında başantrenör Hakan Yavuz’un görev vermesi halinde ilk kez çınarlı formayı sırtına geçirecek.