Vali Kaya, BİK Bölge Müdürünü Ağırladı Vali Kaya, BİK Bölge Müdürünü Ağırladı

Sertifika takdim etmek için işletmeye yapılan ziyarete Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, Altınova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Samet Çiçek, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İskender Karael, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bülent Batmaz ve teknik personeller katıldı.

Sertifikayı takdim eden Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman yapmış olduğu açıklamasında; “Altınova ilçemizdeki Ahmet Eder Dostlar Gıda Hayvancılık İşletmesinde bulunan simental ırkı 81 baş sığırın altı ay önce başlatılan hastalık tarama testlerinin uygun sonuçlanmasını takiben işletmeye arilik statüsü verilmiştir. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucunda Yalovamızın ilk ve tek hastalıktan ari işletmesi 06.09.2024 tarihinde sertifikalandırıldı. Bugün de mutlulukla sertifikasını teslim ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Böylesi örnek işletmelerimizin sayısının artmasını temenni ediyor, üreticimizi kutluyorum. Bakanlığımız hastalıktan ari işletmelere verdiği önem nedeniyle hayvancılık desteklemelerini diğer işletmelere göre dört kat fazla vermektedir" dedi.

Yalova Il Tarim Orman Ari Isletme Sertifika Buyukbas (4)İşletme sorumlusu Selami Eder ise sığır tüberkülozu  ve  sığır brusellozu hastalıklarından ari sığırlardan elde edilen sağlıklı süt ve damızlık hayvanları halka arz etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

HASTALIKTAN ARİ İŞLETME NEDİR?

Karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik ve hijyenik şartlara sahip, tüm hayvanları şap, tüberküloz ve bruselloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuvar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine hastalıktan ari işletme denilmektedir.

Yalova Il Tarim Orman Ari Isletme Sertifika Buyukbas (5)Yalova Il Tarim Orman Ari Isletme Sertifika Buyukbas (3)

Kaynak: Haber Merkezi