ÖZEL HABER

Yalova’nın Denizindeki Son Durum Ne?

Eylül ayının ortaları itibariyle Yalova’daki deniz suyunun temiz olup olmadığı merak konusu oldu.

Ülke genelinde yaz aylarının sona ermesine rağmen sıcaklıkların henüz aşağıya düşmemesi ve deniz suyunun soğumasının geç olması sebebiyle vatandalar denizin keyfini çıkarmaya devam ediyor. Durum böyle olunca Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilimizde de deniz suyunun temizliği vatandaşlarımız tarafından merak konusu oluyor.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, insan sağlığının korunması, çevre ve yüzme suyu kalitesinin muhafaza edilmesi, yüzme suyu kalitesinin belirlenmesi ve izlenmesi, sınıflandırılması, yönetilmesi ve yüzme suyu kalitesi konusunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla deniz suyu ölçümlerini gerçekleştiriyor.

Yalova’da yüzme sezonunun başlamasıyla birlikte insanlarımızın doğru bilgilenmesi ve sağlıklı bir şekilde denizden yararlanabilmeleri için Yalova’da belirlenen 18 noktada deniz suyu testlerle değerlendiriliyor.

Yalova plajlarından alınan numunede Koli Basili ve Enterokok Bakterisi oranı değerlendirilerek “İyi, Orta ve Kötü” olarak sınıflama yapılıyor.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden elde edinilen verilere göre Eylül ayının ortaları itibariyle deniz suyunun son durumu belli oldu.

Yalova Merkez
Araştırma Halk Plajı: İyi
Akasya Park Plajı: İyi
Su Ürünleri: Orta
Kamplar Bölgesi Plajı: İyi

Altınova
Saralkent Plajı: İyi
Hersek Sahili: İyi

Armutlu
Fıstıklı Sahili: İyi
Yılandar Mevkii: İyi
İskele Mevki: İyi
İhlas Armutlu Tatil Köyü: İyi

Çınarcık
Kumluk Maviş Plajı: İyi
Üçreisler Özenler Mevkii: Orta
Taşliman Mevki: İyi
Esenköy Beldesi Çamlıbel Mevki: İyi
Koru Halk Plajı: İyi

Çiftlikköy
Halk Plajı: İyi
Başkent 3 Sitesi: İyi
Aydınkent- Ceylankent Sahili: İyi