Geçtiğimiz yılsonunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, CHP’nin 47 yıllık bir aranın ardından Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ülke genelinde 1. Parti olması hususunda büyük katkı yapmıştı. Genel Başkan Özel’in önderliğindeki CHP, Kemal Kılıçdaroğlu Yönetimine nazaran daha farklı bir muhalefet anlayışı yürütmeye başladı. Emekliler ve asgari ücretliler için ülkenin farklı yerlerinde mitingler gerçekleştiren CHP bu kez daha farklı bir eyleme imza attı.

Genel Başkan Özel, asgari ücretin insanca yaşam şartlarına yükseltilmesi için tüm CHP’lilere ve vatandaşlar çağrıda bulunarak 9 Temmuz Salı akşamı saat 21:00’de evlerdeki ışıkları, kapatıp açmalarını istedi. Ülke genelinde gerçekleştirilen eyleme CHP teşkilatları büyük bir katılım göstererek farkındalık yaratmaya çalıştı.

Yalova Chp Turkiye Isik Acma Kapama Eylem (4)

“Ya geçim ya seçim!”

CHP’nin çağrısıyla tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen eyleme CHP Yalova İl Başkanlığı da katıldı. CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı eyleme ilişkin olarak, “Emeklilerimizi ve emekçilerimizi yüksek enflasyona ezdirmemek için, onları zamların altında boğmamak için, gençlerimize umut olmak için, işçinin hakkını aldığı, asgari ücretin gerekli zam oranın arttırıldığı, emekli maaşının en az 1 asgari ücrete eş değer olduğu güne kadar mücadelemiz devam edece. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in çağrısıyla saat 21:00 itibariyle ışıklarımızı açıp kapatıyoruz. Ya geçim ya da seçim diyoruz” ifadelerini kullandı.

Yalova Chp Turkiye Isik Acma Kapama Eylem (3)

Becan; CHP Küçük İktidarların Partisi Olamaz Becan; CHP Küçük İktidarların Partisi Olamaz

Yalova Chp Turkiye Isik Acma Kapama Eylem (2)

Kaynak: Haber Merkezi