Türk Kızılay ve Sağlık Bakanlığı, kan bağışının önemini vurgulamak adına çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor ve ihtiyaç sahibi olan insanlara kan bağışı yapılarak hayata tutunmaları için öncü olunuyor. Yapılan bu etkinliklere bir yenisi daha eklendi ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Yalova Şubesi’nin ortaklığıyla Babalar gününe özel olarak farkındalık yaratmak amacıyla kan bağışı verilmeye başlandı.

Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (2)13-14 Haziran tarihleri arasında sürecek etkinlikler Gazipaşa Caddesi içindeki Cevdet Aydın Parkı önündeki Kızılay Aracı’nda saat 11:000 itibariyle start aldı. Akşam saat 19:00’a kadar sürecek kan bağışlarına ek olarak Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nün bağlı kuruluşlarından olan Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla stant açtı. Sağlık çalışanları, bilgi almak isteyen vatandaşları konuya ilişkin olarak bilinçlendirdi.

Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (3)Cevdet Aydın Parkı’ndaki Kızılay Aracı’nda kan veren Yalovalılar bir sürprizle karşılaştı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, bölgeye gelerek kan bağışında bulunan vatandaşlara duyarlılıkları için teşekkürlerini iletti.

Yalova İl Sağlık İl Müdürlüğü’nden çalışanlarıyla birlikte Cevdet Aydın Parkı önünde gerçekleştirilen etkinliğe destek veren Yalova İl Sağlık Müdürü Uzman. Dr. Osman Karakuş, kan bağışı gerçekleştiren babalar arasında yer aldı. İl Sağlık Müdürü Karakuş, kan bağışı gerçekleştirdikten sonra duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (5)“Bütün hastaların babası olun”

Babalar Günü’ne özel olarak gerçekleştirilen Kan Bağışı kampanyası fikrinin, kendisine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Türk Kızılayı Yalova Kan Bağışı Merkezi Müdürü’nden çıktığı bilgisi veren Yalova İl Sağlık Müdürü Uzman. Dr. Osman Karakuş, “Bende, hem Babalar Günü’nü hem de Kızılay’a olan kan bağışını entegre edelim ve babanın ne olduğunu gösterelim dedim. Babalık toplumsal bir kavramdır. Sadece çekirdek bir aileyi değil, bütün toplumu kapsamak manasına gelir. Bir kişinin değil, bütün toplumun babası olmak gerekir. Baba kavramına uygun bir şekilde bütün toplumu kavrayacak en güzel şey ne? Kan… Hastanelerimizde o kadar çok kan ihtiyacı var ki… Pandemiden sonra Kızılay’daki kan seviyelerimiz düştü. Bunu arttırmamız ve farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Kan bağışının Babalar Günü ile entegre ederek Kızılay, Sağlık Müdürlüğü, Hastanelerimiz ve halkımız bir araya getirecek bir kampanya yapalım istedik” şeklinde konuştu. Yalovalı vatandaşlara seslenen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Karakuş, “Baba, sadece bir çocuğa babalık yapmak değil, tüm topluma babalık yapmaktır. Bütün hastaların babası olun ve bütün toplumun babası olun” dedi ve tüm Yalovalıları Kızılay’a kan vermeye davet etti.

Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (4)“Vatandaşlarımız duyarlı”

Yalova’da Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali Coşkuyla Kutlandı Yalova’da Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali Coşkuyla Kutlandı

Yalova ilinin Türkiye genelindeki nüfusa oranlandığı zaman kan bağışı için ilk 5 il arasında yer aldığının bilgisini veren Yalova Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Sanem Ongur, “Vatandaşlarımız duyarlı ve sağ olsunlar bizi benimsedi. Biz de onların ihtiyaçlarını karşılamak adına uzun süredir hizmet vermeye devam ediyoruz. “Kahraman Babalar Kan Bağışlıyor” deyip herkesi kan bağışına davet ediyoruz. Sadece babalar kapsamında değil, sağlığı uygun olan tüm 18-65 yaş arası tüm vatandaşlarımızı doktorlarımızla görüşüp, kan bağışını yapıp yapamadıklarını öğrenmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber-Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (10)Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (11)Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (8)Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (9)Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (6)Yalova Kizilay Il Saglik Mudurluk Babalar Gun Kan Bagis Farkindalik (7)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel