Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Yalova Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen ‘El Sanatları Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sergiye; Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin ve davetliler katıldı. Katılımcılar, sergi alanında dolaşarak eserleri inceledi ve yaşlı sanatçılarla sohbet etme fırsatı buldular.

Yalova Yasli Bakim Evi El Sanat Sergi (3)Açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, yaşlılarımızın üretkenliklerini ve sanatsal yeteneklerini desteklemek adına düzenlenen bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Doğan, “Bugün burada, yaşlılarımızın el becerilerini ve yaratıcılıklarını gözler önüne seren eserlerini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tür sergiler, yaşlı bireylerin topluma katkıda bulunmalarını ve kendilerini ifade etmelerini sağlıyor” şeklinde konuştu.

Yalova Yasli Bakim Evi El Sanat Sergi (2)Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin ise serginin, yaşlı bakım merkezlerinde yaşayan bireylerin sosyal ve kültürel faaliyetlere aktif olarak katılımını teşvik etmek için önemli bir adım olduğunu belirtti. Laçin, “Bu sergi, hem yaşlılarımızın topluma değerli katkılarda bulunduğunu hem de onların üretkenliklerini sürdürdüğünü gösteriyor. Aynı zamanda, bu tür etkinliklerin yaşlılarımızın moral ve motivasyonunu artırdığına inanıyoruz” dedi.

Yalova Belediyesi’nden ‘Mutlu Çocuk Yetiştirme Sanatı’ Eğitimi Yalova Belediyesi’nden ‘Mutlu Çocuk Yetiştirme Sanatı’ Eğitimi

Kaynak: Haber Merkezi