Yalova’da her geçen gün artan araç sayısı ve yaz aylarında turistik amaçlarla ilimizi ziyaret eden araç sayısının artmasıyla, ilimizin trafik altyapısı bu yoğunluğu kaldırmakta zorlanıyor. Araç ve yaya sayısındaki artış, otoparklarda ve ara sokaklarda park yeri bulma ve mal indirme amacıyla kullanılan geçici bekleme yerlerinde boş yer bulunmasında zorluk yaşatıyor.

Sadece Yalova’da kayıtlı otomobil sayısının 40 bini aşmış olması, bununla birlikte minibüs, kamyonet, motosiklet gibi ilimizde trafiğin oluşmasında etkili olan taşıtlarında her gün trafikte olmasıyla ilimizde trafik çözülmeyi bekleyen önemli bir problem olarak bekliyor.

Yalova Merkez Trafik Park Ceza Polis (10)

Trafik ve Park Sorunundan Herkes Şikayetçi

Yalova'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı Yalova'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Yalova’da sürücü ve yayalar trafiğin mevcut durumundan şikayetlerini her fırsatta dile getiriyorlar. Yalova’da özellikle yaz aylarındaki insan ve taşıt hareketliliği zorlukla taşıyan ana caddelerde, bilinçsiz sürücülerin kısa süreli beklemeler yapmaları trafikteki sürücülere adeta saç baş yolduruyor.

Benzer bir şekilde yayaların yaya geçitleri yerine caddelerin her noktasından karşı kaldırıma geçmeye çalışmaları trafiği yavaşlatan faktörlerden biri olarak göze çarpıyor.

Yalova merkezinde iş yerlerinin yoğun olarak bulunduğu caddelerde günün en işlek saatlerinde malzeme sevkiyatı yapan işletmelerle birlikte banka veya alışverişlerinde yolun tıkanmasını umursamayan sürücüler zaten sıkışık olan trafiğin daha da sıkışmasına sebep oluyorlar.

Yalova Merkez Trafik Park Ceza Polis (9)

Cezalara Rağmen Parklar Devam Ediyor

Şehir merkezinde sürücülerin sıkça kullandıkları İsmet Acar Caddesi uygunsuz park konusunda yerli ve yabancı tüm vatandaşların takdirini topluyor! Trafik polislerinin sıklıkla bölgede uygulama yapmasına, trafik cezası kesmesine karşın caddede uygunsuz park yapılmasının önüne geçilemiyor.

Minibüsler Durakları Kullanmıyor

Yalova’da şehiriçi ulaşımın ana öğesi olan minibüslerin duraklara girmeden yolcu indirip bindirmesi sürücüleri zor durumlara sokuyor. Kimi zaman minibüsler veya uygunsuz park yapan araçlar nedeniyle duraklara giremeyen minibüsler trafiği engellerken kimi zaman minibüsler boş olan duraklara girmeyerek trafiğin akışına engel oluyorlar.

Yalova Merkez Trafik Park Ceza Polis (5)

Motosikletler Her Yerde

Pandemi döneminin ardından artan paket servis alışkanlıklarının başrol oyuncusu olan motokuryelerin artması ve şehir içi trafikte daha rahat ilerlemek isteyen sürücülerin motosiklet kullanmaya başlaması ile gündelik hayatımızda daha çok yer kaplamaya başlayan motosikletlerin trafik ve park sorunları da şehir için bir problem olmaya başladı.

Her geçen gün sayıları artan motosikletlerin sayısı Haziran ayı itibari ile 18binin üzerine çıkmış durumda, bununla birlikte motosikletlerin park yeri bulmada yaşadıkları problemlerde ön plana çıkıyor. Motosikletlerin park edebilmesi için ayrılan bölgelerin yetersiz olması sürücüleri ve yayaları karşı karşıya getiriyor. Şehir merkezinde her kaldırımın üzerinde park etmiş motosikletlerin bulunması ve yoğun olan yaya akışını engellemeleri her zaman karşılaşabileceğiniz bir tabloyu karşınıza getiriyor.

Vatandaşlar yetkililerin Yalova’da trafik konusuyla ilgili hangi çalışmaları yaptıklarını bilmek istiyor, sorunlarına çözüm arıyorlar.

Yalova Merkez Trafik Park Ceza Polis (8)

Yalova Merkez Trafik Park Ceza Polis (6)

Yalova Merkez Trafik Park Ceza Polis (7)

Yalova Merkez Trafik Park Ceza Polis (4)

Yalova Merkez Trafik Park Ceza Polis (2)

Yalova Merkez Trafik Park Ceza Polis (3)

Muhabir: Duygu Saral