Geçtiğimiz yıllarda yıkımı gerçekleştirildikten sonra ihale süreci gerçekleştirilemediği için atıl durumda kalan Yalova’nın en büyük sembollerinden biri olan Yalova Lisesi’nden sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. 2023 yılının Mayıs ayında gerçekleşen ihale sonrası yüklenici firma olan Akçe İnşaat, 24 Derslikli Yalova Lisesi ve Kapalı Spor Salonu’nun çalışmalarına başlamış, çıkarılan hafriyatın taşınmaması sebebiyle çalışmalarda gecikmeler yaşanmıştı. Sorunun çözülmesinin ardından çalışmalar hız kazanırken, edinilen bilgilere göre çatı hariç kaba inşaatın tamamlanmasına 3 aylık bir zaman kaldı. Yetkililer herhangi bir sorun oluşmaması halinde bu süre zarfında kaba inşaatı tamamlayacaklarını belirtti.

Yalova Lise 24 Derslik Kapali Spor Salon Calisma Insaat (1)

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ne Demişti?

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ile geçtiğimiz ay sonu Yalova Gazetesi olarak görüşme gerçekleştirmiştik. İl Genel Sekreteri Yılmaz konuyla ilgili olarak, “Yılmaz, “24 derslikli Yalova Lisesi inşaatında zemin iyileştirme ve gro beton çalışmaları tamamlanmış olup, temel betonu döküm aşamasında faaliyetler kesintisiz bir şekilde kontrol denetimi idaremiz ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelleri ile takip ediliyor” dedi. 24 Derslikli Yalova Lisesi ve Kapalı Spor Salonu inşaatında spor salonunu ardından yeni okul binasının temel atma süreci devam ediyor.

Devam eden inşaat çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, “Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Kışın yağışlar dolayısıyla yavaşlama oldu temel noktasında ama havaların ısınmasıyla beraber süreçte hızlandı. Spor salonunun temelini çıktık orada temel süreci tamamlandı, orada imalatlar ve yapım işi devam ediyor. 24 derslik binada ise zemin iyileştirme ve gro beton çalışmaları tamamlanmış olup, temel betonu döküm aşamasında faaliyetler kesintisiz bir şekilde kontrol denetimi idaremiz ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelleri ile takip ediliyor. Şu an projesine uygun bir şekilde iş sürecinde de bir aksama olmadan devam ediyor.

Yalova Lise 24 Derslik Kapali Spor Salon Calisma Insaat (9)

Sanat ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Tamamlandı Sanat ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Tamamlandı

Bitiş Tarihi: 11 Şubat 2025

600 günlük bir iş bitirme süresi vardı. Sözleşmesine göre de iş bitirme süresi 2025 yılı 11 Şubat. Bu programın dışında bir aksilik yok. Her şey planlandığı gibi gidiyor. Toplam inşaat alanı 7109 metrekare. Bodrum artı zemin ve 3 kat şeklinde projelendirildi. Sığınak, çok amaçlı salonlar, tuvaletler, teslim merkezi var bodrum katta. Zemin katta da yemekhane, kantin, okul idareci odaları, tuvaletler, derslikler, laboratuvar, kütüphane, revir, spor salonu, soyunma odaları ve duşlar yer alıyor. Diğer katlarda bu şekilde gidiyor. Üçüncü katta da ayrıca atölyeler ve laboratuvarlar mevcut projede. Şu an hamdolsun bir problem yok, planladığımız şekilde devam ediyor süreç. Sözleşmesinde belirlenen tarihte yani 2025 yılı Şubat ayının 11’inde bitecek. Birkaç aya inşallah kaba inşaat çalışmalarını bitirmiş oluruz. Eğitime açılma dönemi de muhtemelen Milli Eğitim Müdürlüğümüzün takdirleri doğrultusunda 2025’in sonuna doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

Yalova Lise 24 Derslik Kapali Spor Salon Calisma Insaat (7)

Yalova Lise 24 Derslik Kapali Spor Salon Calisma Insaat (6)

Yalova Lise 24 Derslik Kapali Spor Salon Calisma Insaat (4)

Yalova Lise 24 Derslik Kapali Spor Salon Calisma Insaat (5)

Yalova Lise 24 Derslik Kapali Spor Salon Calisma Insaat (2)

Yalova Lise 24 Derslik Kapali Spor Salon Calisma Insaat (3)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel