SAĞLIK

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Gebe Okulu

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Gebe Okulu, anne adaylarına eğitim vermeye devam ediyor.

Sağlıklı gebelik, doğum ve doğum sonrası için gereken bilgiler Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu'nda alanında uzman, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Ebe, Diyetisyen, Fizyoterapist ve Psikologlar tarafından ücretsiz ve 4 seans olacak şekilde anne adaylarına, hatta anneye destek olacak olan baba adaylarına verilmektedir.

Eğitimlerde anlatılan ve uygulamalı olarak gösterilen dersler ile anne adaylarımız hem bedensel hem de ruhsal olarak destekleniyor. Uzman hekimler tarafından annelere gebelik, doğum ve doğum sonrası hem kendilerinde hem de bebeklerinde karşılaşacakları olağan ve olası komplikasyonlar ile ilgili bilgilendirmeler yapılıyor.

Anne adayları okulda gebelik beslenmesi, gebelik sürecinde yapılması gereken fiziksel egzersizler, bebek beslenmesi, aşılar, lohusalık, stres ve kaygı ile başa çıkma, babaların anneye verecekleri destek, emzirme gibi pek çok konuda uzman eğitimciler ile birebir temas kurarak bilgiler ediniyorlar.  Aynı zamanda anne adaylarının, diğer hamile kadınlarla deneyim paylaşımı yaparak sosyal bir destek ağı oluşturmalarına katkı sağlanıyor.

Hastanede eğitimler her Çarşamba günü öğleden sonra verilmekte olup; anne adayları kaç haftalık olduklarına bakmaksızın Gebe Okulu için başvuru yapabilecekleri öğrenildi.

Hastane Gebe Okulundan eğitim alan ve ilk doğumunu hastanede gerçekleştiren Melek Çoban, “Gebe okulundan çok şey öğrendim. İlk gebeliğim olmasına rağmen sanki daha önce doğum yapmış gibi rahat ve kendimi iyi hissediyordum. Son eğitimde doğumhaneyi gezmeye çıkarıldık ve doğum odalarını normal servis odası sanmıştım. Sonradan öğrendim ki doğumhanedeki odalar doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası ilk birkaç saat kalabileceğimiz şekilde dizayn edilmişti. Tertemizdi ve ben o anda doğumu kesin olarak burada yapmak istediğime karar verdim. Doğum esnasında da stres ve korkuya kapılmadan rahat bir doğum gerçekleştirdim. Bebek bakımı ile ilgili verilen bilgiler sayesinde doğru emzirme ile bebeğime başka hiçbir şey kullanmadan bebeğimi besleyebildim” dedi.

Gebe Okulunda eğitmen olan Ebe Günnur Çimen okulda eğitim verdikleri anne adaylarının doğum esnasında daha bilinçli ve daha özgüvenli olduklarını belirterek anne adaylarını eğitimlere davet etti.