Akköy’de yaşayan vatandaşlar, gazetemize sorunlarını dile getirdi. Sorunla ilgili olarak  Yalova İl genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’den bilgileri edindik. Akköy’de sorunlarını şu ifadelerle dile getiren vatandaşlar: “Senelerdir Termal Akköydeyiz, alt yapımız bile yok, bırakın yolu her yer lağım kokuyor. Buranın pisliğini yollarını çekip bütün kanallara yollamak istiyorum. İmara açılmış gider yok, bütün kanallar denize akıyor, insanlar pislikle yüzüyor burnunuzun dibinde bir ilgilenseniz” yorumlarında bulundu.

Yalova’da Bisiklet Turu Coşkusu Yalova’da Bisiklet Turu Coşkusu

Gelen vatandaş yorumları: 

Vatandaş Yorumu

Vatandaş sorunları ile ilgili harekete geçen muhabirlerimiz, Hasan Soygüzel’e konu ile alakalı vatandaşların iddia ettiği konuları sordu. Hasan Soygüzel konu ile alakalı olarak Koru havzası ile ilgili büyük projenin geliştirildiğini, ilerleyen süreçte bunun ile ilgili gerekli adımların atıldığını ifade etti. Soygüzel Koru Havzası olarak nitelendirdiği ve Akköy’ü de içine alan kısım ile ilgili olarak,

Büyük Yatırım Geliyor!

“Akköy'deki altyapı problemleri ile ilgili olarak da şunu ifade etmek mümkün. Akköy'ü aslında bir kadim köy, bir de daha sonra ilgili belediyeler tarafından, imara açılan kısım, olarak ikiye ayırıyoruz. Akköy’ün yoğun imar faaliyeti olan kısmı bizim Koru Havzası olarak tabir ettiğimiz bölgede kalıyor. Tabii burada Termal Belediyesi, Koru Belediyesi ve Çınarcık Belediyesi, bir miktarda İl Özel İdaresi'nin içerisinde olduğu, bir proje çalışması söz konusu. Biz İl Özel İdaresi olarak, Koru havzası kanalizasyon projesini, proje maliyetini de İl Özel İdaresi olarak karşılamak suretiyle hazırlamıştık geçtiğimiz dönem. Koru havzası olarak tarif ettiğimiz bölge, o bölgede yer alan belediyelerin mücavir alanlarına giriyor. Oradaki belediyelerimizde, bu altyapı çalışmasını yapılması ile ilgili, bir kısmı Belediye Meclis kararı da aldı. İnşallah başta Valimiz olmak üzere, Milletvekillerimizin, ilgili belediyelerin takip ettiği bir süreç. Çevre Bakanlığımızın desteği ve iller Bankası'nın kredi desteğiyle, orada büyük bir altyapı projesi hayata geçirilecek ilerleyen yıllarda. Bununla ilgili süreç şu anda devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Duygu Saral