Geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında kriz çıkartabilecek bir olay yaşandı. İzmir Limanı'na demirleyen ABD savaş gemisinde görevli bir Amerikan askerinin başına Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından çuval geçirilmesi küresel ve ulusal medya da geniş yanı uyandırdı. Olaya karışan 15 genç gözaltına alındıktan sonra 10’u tutuklandı ve 5’i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan TGB üyelerinin aynı zamanda Genel Başkanlığı’nı Doğu Perinçek’in yaptığı Vatan Partisi mensubu ortaya çıktı.

Vatan Partisi Yalova İl Başkanı Şaduman Çağlar, konuya ilişkin olarak açıklama yaptı ve gençlerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti müstemleke ülkesi mi?”

Akyol, Yalova Projelerini Erdoğan’a Anlattı Akyol, Yalova Projelerini Erdoğan’a Anlattı

2 Eylül 2024 tarihinde İzmir Limanına demirleyen ABD Donanmasına bağlı USS Wasp Amfibi Hücum Gemisinden inen ABD askerlerine çuval geçiren 10 Vatan Partili arkadaşımız tutuklandığını hatırlatan Başkan Çağlar, “ABD askerinin başına çuval geçirilmesinin ardından Beyaz Saray, Pentagon, ABD Donanma Komutanı Sözcüsü açıklamalar yaptı. Açıklamada olayla ilgili olarak "İzmir polisi ve ABD Donanması Kriminal Soruşturma Servisi'nin iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirmektedir" ifadeleri kullanıldı. Olayla ilgili olarak İzmir polisi ve ABD Donanması Kriminal Soruşturma Servisi'nin, işbirliği yaptığı kaydedildi. Pentagon sözcüsü Pat Ryder da Salı günü düzenlenen basın toplantısında Altıncı Filo sözcüsünün açıklamasını yineledi. Ryder buna ek olarak Amerikan askerlerinin profesyonelliğinden gurur duyduklarını ve Türk yetkililerin desteğinden dolayı da müteşekkir olduklarını ifade etti. Bu açıklamalar Türkiye adına utanç vericidir. Türkiye Cumhuriyeti müstemleke ülkesi mi? Hangi Türk Emniyeti, Türk Yargısı, ABD Savunma Bakanlığıyla, Pentagon'la işbirliği yapabilir? Bunlar Türk makamı olamaz ancak ABD uydusu olurlar, Hükümet aldığı bu kararla teslim olmuştur. Kimse Türkiye'nin vatansever gençliğini ABD ile iş birliği yaparak parmaklıklar arkasına atamaz” dedi.

“Gençlerimizin alnından öpüyoruz”

10 Vatan Partili gencin tutuklanmasının Türk yargısının ve Türk yargıcının kararı olamayacağını vurgulayan Başkan Çağlar, “. Türk yargıcı, ABD tehditlerine karşı başını dik tutan, vatanını savunan gençleri tutuklamaz. Burada AK Parti Hükümeti'nin müdahalesi ve baskısı olduğu açıktır. Bu kararda, AK Parti Hükümeti'nin ABD'ye vereceği hesaplar var, ABD ile uyum politikaları var. Bu karar, AK Parti Hükümetini de götürür. Bu tavrı alanlar, Türk Milletini kaybeder. Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği, Amerikan askerlerinin başına çuval geçirerek, ABD'nin ve İsrail'in sözde Kürdistan, gerçekte İkinci İsrail planlarına meydan okudular. Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye namlularını gösteren ABD, İsrail ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri hangi güçle karşı karşıya geldiklerini hesap etmek durumundadırlar. Vatan Partisi 7 ateşten geçmiş partidir. Bu gençlerimiz de 7 ateşten geçen Vatan Partisinin gençleridir. Bu tutuklamalar bizler için bir ateş bile değildir. Dünya çapında nam salan Genç Türklerin ayakta olduğunu bir kez daha gösteren gençlerimizin alınlarından öpüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tüm dünya gençlerimizi alkışlıyor”

Türk yargısının verilenin kararı değiştirmesi gerektiğini belirten Başkan Çağlar, “Türk gencinden ABD tehditlerini, namlularını üzerimize doğrultanları çiçekle karşılamasını kimse beklemesin. Ne yapacaktı bu gençler? Rıhtıma çıktıkları zaman Amerikalı tayfalara çiçek mi vereceklerdi? Madalya mı takacaklardı? NATO üyesi müttefik askeri geldi diye onların ellerini öpüp, boyunlarına mı sarılacaklardı? AK Parti iktidarı Türk gencinden bunu mu bekliyordu? Vatan Partisi ve Türk genci AK Parti iktidarından daha güçlüdür. Çünkü Atlantikçilerin kaybettiği bir dönemdeyiz. Türkiye'nin koşullarına bakalım. İzmir'den batıya doğru baktığımız zaman Yunanistan kıyılarında üzerimize doğrulan namlular görüyoruz. Dedeağaç, Kavala, Selanik, Larissa, Stefanoviç, Girit'in Kuzeyi, Kıbrıs'ın güneyinde ABD askerleri, gemileri, tankları ülkemizi tehdit ediyor. Bu tehditler karşısında bütün insanlık bizlerden Türk'ün onuruna, tarihine, yakışan tavrı almamızı beklemektedir ve bütün dünya Vatan Partisi'nin gençlerini alkışlamaktadır. HAMAS, Amerikan Komünist Partisi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Rusya, İran, Suriye, Belarus ve Batı Asya'daki Arap Devletleri, Vatan Partisi gençlerini alkışlamaktadır” şeklinde konuştu.

“ABD donanmaları bir daha Türkiye kıyılarına asker çıkaramaz”

ABD'ye yaranma politikalarının, Türkiye'de kimseyi iktidarda tutmaya yetmeyeceğini söyleyen Başkan Çağlar, “Artık ABD'nin Türkiye'de iktidar belirlediği dönemler geride kalmıştır. ABD kaybetmiştir ve ABD'nin yanında olanlar da kaybetmiştir. NATO siyasetleri iflas etmiştir. AK Parti, ABD güdümlü tavırlarıyla ancak CHP'nin kaderini paylaşır. Gençlerimizin bu eylemi, Türkiye'nin önündeki süreci ve karar aşamalarını hatırlatan bir eylem olmuştur. Türk Milletini, Vatan Partisi gençleriyle dayanışmaya çağırıyoruz. Her partiden insanlarımızı, gençlerimizi, hapishanede olan gençlerimizle dayanışmaya davet ediyoruz. Gençlerimizi duvarların arasından çıkartacağız ve alkışlayacağız. ABD donanmalarının bir daha Türkiye'ye kolay kolay asker çıkaramayacağını da göreceğiz. Bu eylem Türkünden Kürdüne, Alevisinden Sünnisine, Hakkari'den Edirme'ye kadar yaşayan bütün Türk Milletini birleştirmiştir. Geleceğe büyük bir güvenle bakıyoruz. Atatürk Devrimini tamamlayacağız. Bağımsız, başı dik, halkçı, üreten Türkiye'ye kuracağız. Görevlere hazırız!” diyerek açıklamasına son verdi.

Kaynak: Haber Merkezi