1950-1953 yılları arasında süren ve Soğuk Savaş Döneminin en sıcak çarpışmalarına sahne olan Kore Savaşı’nda Türk askerleri, NATO ordusunun yanında Çinlilere karşı savaşmıştı. Yüzlerce şehit ve binlerce gazi verdiğimiz savaş aradan geçen uzun zamana rağmen unutulmuyor.

Tokatlılar Buluşuyor Tokatlılar Buluşuyor

Yalova Kore Gazi Savas Hastalik Vali Ziyaret (2)Kore’deki Türk askerleri içerisinde görev yapan ve hala Yalova’da yaşayan Necmettin Çatalbaş adlı 96 yaşında bir vatandaşımız var. Kore Gazisi Çatalbaş, geçtiğimiz günlerde rahatsızlandı ve tedavi altına alındı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya bu habere sessiz kalmadı.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, 96 yaşındaki Kore Gazimiz Necmettin Çatalbaş evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Vali Kaya, “96 yaşındaki Kore Gazimiz Necmettin Çatalbaş hem mütevazı kişiliği hem de tarihe ışık tutan geçmişiyle Yalova’mızdaki değerlerimizden biri. Hasta olduğunu öğrenince evinde ziyaret ettik. Tekrar görüşmek dileğiyle, acil şifalar diliyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi